Ipari párásítás

Ipari párásítás megoldásaink között szerepel a légcsatornába integrálható direkt porlasztásos, valamint evaporatív párásító rendszerünk is. Ipari párásító rendszereink egyszerűek, tartósak és probléma mentesek.
legcsatorna_parasitas

Legyen szó akár meglévő légcsatorna rendszerről, amit kiegészíteni szükséges párásítási funkcióval, vagy akár egy teljesen újonnan épülő légcsatorna rendszerről, amelyről egyelőre csak a tervek ismertek. Minden esetben az adottságokhoz, valamint a rendszer specifikációihoz mérten egyedi terveket, valamint ajánlatot készítünk a megfelelő páraszint eléréséhez.

Rendszereinkről itt is elmondható, hogy egyszerűek, tartósak és probléma mentesek. A probléma mentes működés kulcsa itt is a megfelelő vízminőség, valamint a vízminőséghez képest megfelelő alapanyagok használata. A mechanikailag szűrt, lágyított, ásványi anyagoktól mentesített, valamint mikrobiológiailag kezelt víz elengedhetetlen a párásító rendszerek tartós és problémamentes működéséhez. Nem csak a magas kálcium, magnézium tartalom miatt képződő vízkő, ami nem tesz jót sem a szivattyúnak, sem a fúvókáknak, sem pedig a béléstestnek, de az élő organizmusok is problémát okozhatnak az idők során, ezért ez ellen is rendkívül fontos a megfelelő védekezés. Megelőzve ezzel a légcsatorna rendszer elfertőződését, valamint nem kívánatos baktériumok levegőbe jutását (legionella).

Rendszereink közül két félét különböztetünk meg. Az egyik a direkt porlasztásos, a másik pedig az evaporatív légcsatornába épített párásító rendszer. Mindkét rendszer esetén a komplett armatúrát és minden rendszerelemet teljesen egyedileg állítunk össze.

Legcsatornaba_integralt_ipari_paratartalom_szabalyozas

A direkt porlasztásos ipari párásítás rendszereink a következő elemekből állnak össze:

 • komplett vízkezelő rendszer (többlépcsős szűrés, vízlágyító, RO berendezés, biológiai kezelés)
 • magasnyomású szivattyú aggregát + a hozzá tartozó vezérléstechnika (4)
 • a légcsatorna méreteihez és a szállított légmennyiséghez mérten egyedileg tervezett és méretezett rozsdamentes szórófej keretszerkezet (1)
 • speciális egyedileg tervezett és gyártott fúvókák (1)
 • légcsatorna betétek (2)(3)
 • A direkt porlasztásos rendszereket általában meglévő légcsatorna rendszerekhez szoktuk javasolni, hisz ezek ellenállása és a generált nyomáskülönbség elenyésző az evaporatív párásító rendszerekéhez képest. A beporlasztott víz azonnal bepárolog, így a páratartalom növekedés rendkívül gyors és hatékony. A rendszerbe tervezünk egy speciális betétet, amely az el nem párolgott vízszemcséket (ún. aerosolokat) felfogja és összegyűjti. Ezek a vízmolekulák nedvesítik a betétet és a nedves felület szintén párologtat. Ezen rendszerek előnye a minimális hidraulikai ellenállás, valamint a könnyű, gyors és egyszerű szabályozhatóság. Üzemelésük biztonságos és hosszú távon problémamentes. A rendszerünk kompakt, készre szerelten szállítjuk, a helyszínen a helyére illesztjük és beüzemeljük.

Legcsatornaba_integralt_ipari_parasitas

Az evaporatív ipari párásítás rendszereink a következő elemekből állnak össze:

 • komplett vízkezelő rendszer (többlépcsős szűrés, vízlágyító, vastalanító, biológiai kezelés)
 • vízgyűjtő tartály
 • keringető szivattyú
 • csepegtető tálca
 • béléstest
 • vezérlés

Ezen rendszereket általában azon felhasználók részére javasoljuk, akik még nem rendelkeznek meglévő légcsatorna rendszerrel, hanem a légtechnika még a tervezési fázisban jár. Ilyenkor még könnyen betervezhető + ellenállásként a párásító rendszer is. Az evaporatív párásító rendszerek előnye az egyszerűség és az olcsóság. Ezen rendszerünket is az ügyfél igényeihez, a légcsatorna méreteihez, valamint a szállított légmennyiséghez mérten teljesen egyedileg tervezzük. Az ipari párásítás rendszer szintén kompakt, készre szerelten szállítjuk, a helyszínen a helyére illesztjük és beüzemeljük.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést vagy egyedi ajánlatot! Munkatársaink készséggel fogadják hívását.