Szabályozott páratartalom betongyártó üzemekben

Betongyartas_parasitas

Párásítás a betongyártásban

A betongyártásban és azon belül is a már készre gyártott magas színvonalú, akár külső megjelenés szempontjából, vagy statikai szempontból, kiemelten fontos elemek készítése során különösen fontos szem előtt tartani a páratartalom mértékét. Ugyanis a legbefolyásolóbb tényező a páratartalom, ennek mértékétől függ az anyagminőség és a kötési idő intervalluma is.

Ha a környezet páratartalma alacsony, az anyag szemcseszerkezetében rácshibák jöhetnek létre. Ennek következtében a felület esztétikai minősége romlik, valamint a statikai szerkezete is változhat, a beton teherviselésének egyenetlenségéhez vezethet. Hajszálrepedések keletkezhetnek, melyeken a csapadék, lecsapódott pára illetve egyéb nedvesség átszivároghat, majd nagyobb károkat okozva idő előtti statikai problémákat okozhat.

A felületkezelés, festés sikeressége és időtállósága is nagymértékben függ a már kész beton felületi hőmérsékletétől, ill. anyag minőségétől.

A fent felsorolt esetlegesen bekövetkező problémákat azonban mind megelőzheti, ha kellő oda figyelést fordít munkaállomásának páratartalmára.

Az ipari szegmensben használt párásító rendszereink kiválóan alakíthatók, kiegészíthetők, és különböző felületekhez tökéletesen illeszthetők. Szerelésük roppant egyszerű, működés során teljes mértékben automatizálhatók, folytonos felügyeletet nem igényelnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük