Ipari mobil klíma -és párásító gépek - mobil párahűtés

HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések

 

A HydroPort ipari mobil léghűtő -és párásító gépek gyártója és forgalmazójaként aktívan részt veszünk a gépek tervezésében, fejlesztésében, valamint szigorú minőség ellenőrzésnek vetjük alá az elkészült berendezéseket. A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezéseket Európa-szerte forgalmazzuk, így folyamatosan nagy mennyiségű készletet tartunk téli -és nyári időszakban egyaránt. Az ipari mobil léghűtő -és párásító gépek számos extrával kiegészíthetőek, mint pl. páratartalom kontroll, automatikus vízürítés, legionella elleni védelem, víz előkezelő rendszer, speciális aluminium béléstest (VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal), mely opciók a folyamatos fejlesztések eredményei, biztosítva így a gépek hatékony, tartós, és minden igényt kielégítő működését.

A hagyományos klímaberendezéseknek és folyadékhűtő rendszereknek igen magas a beruházási és üzemeltetési költsége. Különösen a nagy belmagasságú, gyenge szigeteltségű, nagy belső hőterhelésű csarnokok komfort klimatizálása során óriási energiákat felemészt a hűtés.

HydroPort_ipari_mobil_klima_leghuto_es_parasito

  
Hogyan spórolhatunk a hűtés beruházáson és a későbbi üzemeltetésen az ipari mobil klíma -és párásító berendezésekkel?
 

A HydroPort evaporatív mobil léghűtő -és párásító gépek kiváló megoldást nyújtanak hőség problémákra. Az ipari mobil párahűtők -és párásítók működési elve rendkívül egyszerű és gazdaságos. A víz párolgáshőjét felhasználva akár 10-12 °C fokkal hűtik a levegőt. Mindeközben pár száz wattos villamos-energiafogyasztásuk és rendkívül alacsony vízfogyasztásuk szinte alig észrevehető üzemeltetési költséget jelent a felhasználóknak. Az evaporatív elven működő ipari mobil klíma -és párásító gépeinkkel bármikor SOS megoldást tudunk nyújtani hőmérséklet problémáira köszönhetően a nagy mennyiségű készletünknek.

Ipari mobil klíma -és párásító berendezéseink kiváló helyi hűtési megoldást nyújtanak mindenféle ipari környezetben, ahol a komplett csarnok lehűtése óriási energiákat igényel és abszolút nem gazdaságos. Jó választásnak bizonyulnak meleg-üzemi munkahelyeken, a kemencék és egyéb belső hőterhelők mellett dolgozók számára. Rendkívül hasznosak raktárakban, műhelyekben dolgozók helyi hűtésére.

 
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító gépek működése:

HydroPort_evaporativ_ipari_mobil_klima_es_parasito_berendezesek_mukodesi_abra

A HydroPort ipari mobil léghűtő –és párásító berendezések rövid bemutatása:

 

– Small size ipari mobil klíma -és párásító gépek:
Kisméretű, kompakt ipari mobil klíma berendezések, melyek kitűnően alkalmazhatóak azokban az üzemekben, ahol kevés a szabad alapterület. Alacsonyabb hűtési teljesítményük és alacsony légsebességük miatt komfortosan üzemeltethetőek kisebb munkaállomások közvetlen közelében is. Ezeket az ipari mobil klíma -és párásító gépeinket előszeretettel használják a mikroelektronikai, elektronikai gyártó és szerelő üzemekben helyi hűtésre és téli páratartalom szabályozásra.

Bővebben: https://iparihutes.hu/evoparativ-hutesi-rendszer/evaporativ-hutesi-rendszerek/mobil-evaporativ-leghutok/hydroport-14/

– Medium size ipari mobil klíma -és párásító gépek:
Közepes méretű, könnyen mozgatható ipari mobil klíma -és párásító gépek, melyek ár/érték arányban a legjobbnak mondhatóak. Közeli és távolabb lévő munkaállomások hűtésére is használhatóak, valamint szintén alkalmasak párásításra is. Leggyakrabban CNC üzemekben, szerelő csarnokokban, nyomdaiparban és papíriparban használatosak.

Bővebben: https://iparihutes.hu/evoparativ-hutesi-rendszer/evaporativ-hutesi-rendszerek/mobil-evaporativ-leghutok/hydroport-24/

– Large size ipari mobil klíma -és párásító gépek:
Nagyobb méretű ipari mobil klíma -és párásító gépek, melyek robosztus háza, nagy hűtési teljesítménye és légszállítása lehetővé teszi, hogy távolabbra helyezzék el a munkaállomásoktól. Ezekkel az ipari mobil klíma gépekkel megoldható komplett üzemek autonóm hűtése és párásítása is. Leggyakrabban melegüzemi munkahelyek, öntödék, fémmegmunkáló üzemek használják ezt a családot előszeretettel.

Bővebben: https://iparihutes.hu/evoparativ-hutesi-rendszer/evaporativ-hutesi-rendszerek/mobil-evaporativ-leghutok/hydroport-26/


HydroPort ipari mobil klíma -és párásító – Opcionálisan kérhető, kiegészítő lehetőségek:

 

 – Páratartalom kontroll:
A HydroPort ipari mobil klmía -és párásító gépek igény esetén kiegészíthetőek pártartalom kontrollal, amely digitális kijelzőn keresztül állíthatóvá teszi az elérni kívánt maximum belső relatív páratartalmat. Így a nyári időszakban tiltó jelet biztosíthatunk a beállított maximum páratartalom érték átlépésekor, így automatikusan lekapcsol a gépek nedvesítő funkciója. Téli időszakban a kijelzőn beállított relatív páratartalmat teszi szabályozhatóvá az elektronika szintén a nedvesítés ki-be kapcsolásával. Az elektronika segítségével állítható, hogy csak a nedvesítés vagy pedig a nedvesítés és a ventilátor is lekapcsoljon-e, ha elértük a beállított páratartalom értéket.

– Automatikus vízürítés
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések kiegészíthetőek automatikus vízürítő funkcióval a pangó víz kialakulásának megelőzése érdekében. Kérhető idővezérelt automatika, amely esetén előre beállított időintervallumonként leüríti a víztartályt és újratölti friss vízzel. Az ürítő automatika válaszható vezetőképesség méréssel is, így a digitális kijelzőn beállított vezetőképesség túllépése esetén üríti le a gép a tartályt és tölti újra friss-alacsonyabb vezetőképességű vízzel. Az automatikus vízürítés elsősorban higiéniai intézkedések miatt kulcsfontosságú, de segítségével nyújtható a gépalkatrészek élettartama is.

– Legionella elleni védelem
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító gépekhez opcionálisan kérhető legionella elleni védekezés is. A gépek rendelhetőek kis méretű UV sterilizáló lámpával is amely helyileg gépenként végzi a csírátlanítást. Az UV lámpás fertőtlenítés mellé mindenképpen javasoljuk az automatikus vízürítés opciónkat is. Másik lehetséges megoldás a klór-dioxidos legionella elleni védekezés. TwinOxide vegyszerünk kapható 1 literes kiszerelésben is, amelyből átlagosan gépenként 0,5 dl szükséges beönteni heti rendszerességgel az ipari mobil klíma -és párásító gépek oldalsó nyílásán keresztül a víztartályba. Igény esetén a gépek rendelhetőek helyi, gépenként kiépített automatikus klór-dioxid adagoló elektronikával is. A legionella elleni védekezés leghatékonyabb módszere a klór-dioxidos kezelés, amely esetén nem csak a vízben lévő baktériumokat pusztítjuk el, hanem a gépek víztartályából leválasztjuk a biofilm réteget, így megszüntetjük a baktériumok élőhelyét és tápanyagát is egyaránt. Az adagolás előre meghatározott-minimális koncentrációban történik, így nincsenek egészségügyi mellékhatások, valamint nincs korrózió.

– Por előszűrő betét
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések opcionálisan kérhetőek cserélhető por előszűrő betétekkel is, így a levegőben lévő durva és finom porszemcséket, nyárfa levelet, bogarakat, rovarokat szűrjük ki, mielőtt a béléstesttel érintkeznének. Ezzel nyújtható a béléstest és a keringető szivattyú élettartama, valamint javítható a befújt légminőség.

– Víz előkezelés
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezésekhez opcionálisan víz előkezelő rendszer is választható. Általában gépcsoportonként, épületenként, vagy központilag építjük meg a vízkezelést. A rendszer tartalmazza a víz mechanikai szűrését, lágyítását, igény esetén a membránszűrést, valamint a biológiai csírátlanítást is. Így a gépalkatrészek élettartama nagyban megnövelhető, javítható a befújt levegő minősége, valamint biztosítható a higiénikus működés.

– Spec. higiénikus alumínium béléstest
A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések opcionálisan kiegészíthetőek az Oxyma – OxyVap higiénikus – fonott alumínium alapanyagú, speciális vízmegtartó bevonattal rendelkező béléstestekkel is. A béléstestek rendelkeznek a VDI 6022 német higiéniai tanúsítással így biztosítják a maximális higiénikus működést és a legionella baktérium ellen is hatékony védelmet biztosítanak. A speciális kialakítás lehetővé teszi az Öntisztító mechanizmust, így a vízkő lerakódás és a penész kialakulásának az esélye nagymértékben csökken. Ezentúl az Oxyma – OxyVap béléstestek elősegítik a hatékonyabb működést, így a HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések által kifújt levegő hűvösebb akár -2-3°C-kal az eredeti állapothoz képest. Ezzel az opcióval a higiénikus működés mellett akár -15°C-os hőmérséklet csökkenés is realizálható.

 

A HydroPort ipari mobil klíma -és párásító berendezések előnyei:

 • alacsony beruházási költség
 • minimális karbantartási költség
 • nyáron helyi hűtésre használható
 • télen páratartalom szabályozásra is alkalmazható
 • nagy mennyiségű légtisztító – légszűrő hatás
 • 7-12 °C fokkal csökkenti a levegő hőmérsékletét
 • az egyszerű ventilátorral szemben nem csak keringeti, hanem hűti is a levegőt
 • gazdaságosabb működés bármilyen hagyományos klíma berendezéshez képest
 • kizárólag minimális víz és elektromos áram igénye van a berendezésnek
 • a hűtés során nem bocsát ki látható vizet, nem nedvesíti környezetét
 • költséghatékony, gazdaságos és energiatudatos üzemeltetés
 • rendkívül kedvező EER érték: 25-40
 • fix vízbekötés lehetséges, a gép magát tölti a benne lévő úszós szelep segítségével
 • masszív, egy darabból fröccsöntött, ellenálló polietilén ház
 • összeszerelve szállítjuk – a csomagolást eltávolítva azonnal használható
 • kerekeken gurul, könnyen mozgatható, mobil berendezés
 • működése során nincs semmilyen károsanyag kibocsátás
 • páratartalom szabályozó és tiltó elektronika (opció)
 • automatikus vízürítő funkció (opció)
 • por előszűrő betét (opció)
 • víz előkezelő rendszer (opció)
 • távirányítós távoli vezérlés
 • a szállított térfogatáram a berendezéstől függően 9.000-25.000 légköbméter/óra


HydroPort 
ipari mobil léghűtő -és párásító – FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK:

 • csarnokok hűtése
 • gyárak, üzemek hűtése
 • helyi hűtés csarnokokban
 • munkaállomások hűtése
 • állattartó telepek hűtése
 • CNC üzemek hűtése
 • fémmegmunkáló üzemek hűtése
 • melegüzemi munkahelyek hűtése
 • teraszok hűtése
 • mikroelektronikai párásítás
 • ESD védelem
 • gombatelepek párásítása
 • zöldség-gyümölcs párásítás
 • textilipari párásítás
 • nyomdaipari párásítás
 • papíripari párásítás
 • borospincék párásítása
 • kertészetek-növényházak hűtése
 • betonipari párásítás
 • dobozgyártás párásítás és hűtés