Hulladéktelepek por és szagmegkötése magasnyomású párásító rendszerekkel

Hulladéktelep pomegkötése és szagemissziója

Szagemisszió csökkentés

A szennyvízkezelés iparában, illetve a hulladék feldolgozó üzemek esetében különös figyelmet kell fordítani a folyamatok során keletkezett por és kellemetlen szagok problémájára. Komoly szabályok, és korlátozások vonatkoznak azokra a cégekre, akik ebben az iparban tevékenykednek.

A szagok és porfelhők problémát jelenthetnek az üzem környezetében élőknek, az ott dolgozóknak és nem utolsó sorban környezeti károsodásokat is okozhatnak.

A fent említett problémákra beltéren és kültéren egyaránt a párásító rendszerek használata nyújthat tökéletes megoldást.

A mérnökeink által pontosan, precízen megtervezett rendszerekkel biztosítható, hogy a levegőben jelen lévő szag és szennyeződés részecskék száma minimalizálódjon, így biztosítva a tiszta levegő belélegzését. Mindezt alacsony működési költség mellett kivitelezhető. Rendszerünk minőségi berendezésekből tevődik össze a tökéletes hatás garantálásának érdekében. A nagynyomású szivattyú (70-100 Bar) segítségével az egyedi gyártmányú rozsdamentes acél fúvókáink apró, szabad szemmel láthatatlan (60-400 micron) furatokon keresztül porlasztják a levegőbe a lágy tiszta vizet, melynek részecskéi rátapadnak, a porra, és a kellemetlen szagot okozó szennyeződések részecskéire (0,1-1000 micron mérettartományú részecskékre) melyek elnehezednek, majd a talaj felé süllyednek.

A párásítás technológiájával és a tiszta levegő belélegzésével javítható a dolgozók egészsége, így munkájuk hatékonysága is nő. A környezetre is pozitív hatást gyakorol a szag-és pormegkötés.

Rendszereink mind ipari mind kereskedelmi szegmensben is alkalmazhatóak. Szilárd és folyékony hulladékok kezelésénél is tökéletes hatékonysággal működnek. Párásítás során nem csak tiszta lágy víz, hanem bio-semlegesítők is alkalmazhatóak. Ezeknek sem a szervezetre sem a környezetre nincsenek káros hatásai, de képesek arra, hogy megakadályozzák a szagmolekulák képződését, vagy gyorsíthatják a már meglévők biológia bomlását.

A magasnyomású párásító rendszereink kialakítása teljes mértékben egyéni igényekhez igazodik, ami az elhelyezést, illetve a méretezést illeti. Energiatakarékos, működésüknek köszönhetően roppant alacsony az üzemeltetési költsége, és a kiváló minőségű alkatrészeknek köszönhetően szinte nem igényel karbantartást. Évi egy revízió a javasolt.

A rendszer működtetése nem igényel speciális felügyeletet, teljes mértékben automatizálható. Emellett, ha a csarnokban vagy a telepen az üzemelés leáll, a párásító rendszer működése is szünetel, így megkímélve a céget a felesleges költségektől vizet és energiát megtakarítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük