Oxyma Ipari párásítás rendszerek

Cégünk több, mint 15 éve tevékenykedik az ipari vízkezelés és légkezelés területein. Légkezeléssel kapcsolatban fő csapásirányunk a magasnyomású ipari párásítás, amely kapcsán elengedhetetlen a megfelelő vízkezeléssel előállított tiszta víz.
A vízkezelésben szerzett tapasztalatainkat és saját tervezésű vízkezelő rendszereinket minden esetben a szintén saját fejlesztésű ipari párásító rendszereinkkel egyben szállítjuk.

Ezt a két egymástól független, de mégis összetartozó üzletágunkat alapul véve alkottuk meg az Oxyma ipari párásító és légnedvesítő rendszereket.

A levegő párásítása egyre inkább előtérbe kerül az épületgépészeti komfortelméletben is, hiszen nem csak a különböző ipari gyártástechnológiák követelik meg a belső relatív páratartalom szabályozását, hanem épp ugyanolyan fontos tényező a humán komfort is. 

Minden korszerű ipari csarnoképület, pláza, áruház vagy irodaház légtechnikai rendszerrel van felszerelve, ami biztosítja a friss levegő utánpótlást, a levegő fűtését – hűtését és adott esetben a levegő párásítását.

Az alacsonyabb hőmérsékletű levegő abszolút nedvességtartalma adott érték, ami a levegő felfűtésével sem változik. A fűtés következtében azonban az azonos nedvességtartalmú felfűtött levegő sűrűsége lecsökken, a levegő kitágul, így a relatív páratartalma nagymértékben lecsökken. Gyakran a légtechnikai rendszer nem tartalmaz légnedvesítő kamrát, azaz beépített páratartalom szabályozást, ami segítségével pótolni lehetne a szükséges vízmennyiséget a relatív páratartalom megfelelő szinten tartásához. Az alacsony relatív páratartalmú – száraz levegő befújása problémákat okoz a gyártásban és káros hatással van a dolgozók szervezetére is.

Az Oxyma ipari párásítás technológiák észrevehetetlenül illeszkednek bármilyen ipari környezetbe, áruházba vagy irodaépületbe. Az Oxyma ipari párásító rendszerek igény esetén légcsatornába integrálhatóak teljesen új légtechnikai rendszerekbe is, de akár meglévő rendszerek utólag is felruházhatóak párásítás funkcióval.

Gyakran előforduló probléma, hogy a légtechnikai rendszer tartalmazza ugyan a párásító kamrát, de az egy elavult termikus párásító technológia, – amely óriási villamos-energiafogyasztást generál – így inkább nem használják az üzemeltetők.

Tapasztalataink alapján a korszerűtlen termikus párásítók cseréje rendkívül rövid időn belül (akár kevesebb, mint 1 év) megtérülő beruházás nagyobb épületek esetén. 

Oxyma_ipari_parasito_rendszer

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot az Ön személyre szabott Oxyma ipari párásítás rendszerére is! 

 

Ipari párásítás szolgáltatásaink:

 

 1. Meglévő ipari párásító rendszerek átépítése Vállaljuk meglévő ipari párásítás rendszerek átépítését, helyettesítését, módosítását és későbbi karbantartását is. Legyen szó, akár nem megfelelően működő direkt porlasztásos, vagy légcsatornába integrált párásító rendszerről meg tudjuk oldani a problémát. Minden esetben szakszerűen felmérjük a párásító rendszer jelenlegi állapotát, és a rendszer különböző pontjain teszünk szakmai javaslatot a beavatkozásra. A szakvélemény tartalmazza, hogy mi várható az átalakítástól. Kizárólag ott avatkozunk be, ahol kell, csakis azt cseréljük, amit feltétlen szükséges. Van megoldásunk csöpögő, rendszeresen elduguló – és gyakran a fúvóka cserék miatt emberi beavatkozást igénylő – ipari párásítás rendszerek cseppmentes -és gondozásmentes működésűvé alakítására. Van megoldásunk arra is, ha a meglévő párásító rendszer szórásképe nem elég finom és zavarja az alatta dolgozókat. Megoldjuk a legionella elleni hatékony védekezést, a rendszer megfelelő vízkezelését, adott esetben magasnyomású szivattyú problémákat. A rekonstruált párásítás későbbi szakszerű karbantartását is vállaljuk. Garanciát vállalunk arra, hogy az elvégzett javítások után a kapott Oxyma ipari párásítás a vállalásoknak megfelelően fog működni, továbbá garanciát vállalunk a kivitelezés magas minőségére is. Kérjen ingyenes helyszíni felmérést, szakvéleményt és egyedi ajánlatot az ipari párásító rendszer módosítására, átalakítására vagy teljes rekonstrukciójára vonatkozóan. Munkatársaink készséggel fogadják hívását!
 2. Meglévő ipari párásító rendszerek időszakos karbantartása Vállaljuk meglévő magasnyomású ipari párásító rendszerek időszakos karbantartását a teljes vízelőkészítő egység karbantartásával és revíziójával együttesen. Túl drága a karbantartási költsége a párásító rendszerén, esetleg megbízható, gyors, rugalmas partnert keres rendszere karbantartására. Vegye fel velünk a kapcsolatot, biztosan találunk kedvező megoldást a problémájára.
 3. Oxyma ipari párásítás rendszerek tervezése és kivitelezése 

A magasnyomású ipari párásító rendszer alapvető működési feltétele a megfelelően kezelt víz. A megfelelő vízminőség elengedhetetlen a párásító rendszer tartós, problémamentes, valamint egészségügyileg is biztonságos működéséhez. Minden ipari párásító rendszer tervezésénél külön figyelmet fordítunk a rendszerekhez érkező tápvíz mechanikai szűrésére, vízlágyítására, membránszűrésére, valamint biológiai kezelésére. Saját – kiforrott megoldásaink, és egyedi beszállítóink egyaránt gondoskodnak a legmagasabb minőségű vízelőkészítésről és a legionella elleni hatékony védelemről, így az Oxyma párásító rendszer üzembiztos működése hosszútávon is garantált. Az általunk tervezett és kivitelezett vízkezelő rendszer időszakos karbantartását is mi magunk végezzük a párásítás karbantartással együttesen. 

Ipari párásítás rendszereink minden esetben teljes mértékben a helyi adottságokhoz és az ügyfél egyedi igényeihez igazodva kerülnek kialakításra. A párásító rendszerek hidraulikai ága összhangban működik a vízkezelő rendszerrel és a magas tisztaságú kezelt vizet felhasználva, teljesen automatizáltan működtethető. A párásító rendszer folyamatirányító rendszerét PLC-vel valósítjuk meg, melyre több programunk is van, melyeket adott esetben teljes egészében felhasználhatunk, vagy igény esetén minimális módosításokkal személyre szabunk. Építünk egy -és több párásító zónás rendszereket is, mely zónák egymástól teljesen függetlenül végzik a belső levegő páratartalom szabályozást. A PLC vezérlés biztonsági funkciókkal van felruházva, és folyamatosan kommunikál a teljes vízkezelő rendszerrel is, így a vízelőkészítést és a párásító rendszer magasnyomású ágát egy komplex rendszerként kezeli. A vezérlés távoli számítógépről, tabletről és okostelefonról is elérhető, így akár otthonról is szabályozhatja ügyfelünk a belső relatív páratartalmat

Oxyma_ipari_parasitas_ventilator

A magasnyomású ág vonalvezetése minden esetben egyedi, a terület és a belmagasság függvénye, hogy mely megoldásunkat alkalmazzuk. Adott esetben és ügyféli igény esetén építünk ventilátorral ellátott porlasztási pontokat. Rendszereink választhatóak axiál ventilátoros, centrifugál ventilátoros (ún. UFO ventilátoros) és tangenciális ventilátoros (fali ventilátoros) megoldásokkal is. A ventilátoros beporlasztást leginkább alacsony belmagasságú helyiségekben alkalmazzuk, de azokban sem feltétlen szükségszerű, hiszen spec. precíziós párásító fúvókáink rendkívül finom és halk szórásképe lehetővé teszi a ventilátorok elhagyását. 

Egyedileg gyártott Oxyma spec. precíziós fúvókáink a legmagasabb prémium minőséget képviselik az ipari párásítás piacon. Kifejezetten beltéri páratartalom szabályozásra lettek kifejlesztve és egészen a 60 – 270 micron furatátmérőig elérhetőek. Így széles választékot biztosítanak a direkt porlasztásos ipari párásító rendszerek tervezésénél, hiszen bármilyen belmagasságú térben kitűnően alkalmazhatóak. Legyen szó akár alacsony belmagasságú kamrákról, irodahelyiségekről, normál belmagasságú gyártó üzemekről, akár nagy belmagasságú termelési területekről, minden felhasználásba észrevehetetlenül illeszkednek. A 220 micron feletti kivitelek kifejezetten légcsatornába integrált párásító rendszerekhez és adiabatikus párahűtési rendszerekhez lettek kifejlesztve. Az Oxyma párásító fúvókákról általánosságban elmondható, hogy rendkívül ellenálló anyagminőségük, precíz és jól átgondolt tervezésük, valamint nagy szűrőfelületük miatt garantálják a cseppmentes és dugulásmentes működést. A fúvókák belső kidolgozása és a furat tűrései +-10%-os pontossággal készülnek, ezért a precíziós fúvókáink által szétporlasztott vízmennyiség valóban annyi, mint amennyit az alábbi táblázatban szemléltetünk. 

 Oxyma fúvóka típus

 60 micron 100 micron150 micron 200 micron 220 micron 250 micron 270 micron 
 Szétporlasztott víz térfogatáram
80 bar nyomáson

0,6 liter/óra 

 1,1 liter/óra2 liter/óra 3 liter/óra 4,6 liter/óra 6,3 liter/óra 

8,4 liter/óra 

Javasolt fúvóka rögzítési magasságSpeciális alkalmazásokhoz<3,5 m3,5-5 m5-6 m6-8 m8-10 m

>10 m

A táblázatból látszik, hogy fúvókáink által szétporlasztott vízmennyiségek bármely más piacon kapható párásító fúvókához képest alacsonyabbak, amiből az következik, hogy fúvókáink szórásképe finomabb.

Az Oxyma magasnyomású ipari párásítás technológia tulajdonságai:

 • higiénikus működés (100%-os legionella elleni védelem)
 • biztonságos üzem (magas minőségű, nyomásálló anyagok, biztonsági funkciókkal ellátott vezérlés)
 • csepegésmentes, dugulásmentes ipari párásítás
 • rendkívül finom és halk párásító fúvóka szóráskép
 • komfortos üzemeltethetőség (a rendszer alatt dolgozókat nem befolyásolja munkájukban)
 • általunk tervezett és karbantartott víz előkezelés
 • extrém alacsony villamos-energiafogyasztás
 • kedvező beruházási költség és alacsony karbantartási költségek
 • Prémium minőség, megbízhatóság, kompromisszummentesség

Legyen szó akár direkt porlasztásos, akár légcsatornába integrált párásító technológiáról az Oxyma Systems Kft. időtálló értéket épít!

Kérjen Ön is ingyenes helyszíni felmérést és egyedi személyre szabott ajánlatot az Ön saját Oxyma párásító rendszerére! Munkatársaink készséggel fogadják érdeklődését!