Gazdaságos épülethűtés párahűtéssel

Megújuló épülethűtés Oxyma evaporatív hűtés rendszerekkel

Az épülethűtési megoldások egyik lehetséges kialakítási módja az adiabatikus hűtőfal, amely leginkább a mezőgazdaságban, az állattartásban és egyéb ipari területeken elterjedt. A csarnoképület egyik oldalfalán a nedvesített béléstestek, avagy az erre a célra kialakított nedvesítő tömbök találhatóak egy rozsdamentes vagy műanyag keretben elhelyezve.

eaporativ_hutofal_evaporativ_epulethutesi_rendszer_belestestek

A méreteik teljesen egyedien szabhatóak, így a falon lévő nedvesített hűtőfelület is bármekkorára tervezhető, de a béléstestek mélysége is tetszőlegesen kialakítható.

evaporativ_hutofal_nedvesito_fal

A nedvesítő tömbök kialakítása lehetővé teszi, hogy a víz egy nagy felületen érintkezhessen a külső száraz levegővel, így minél több víz legyen képes elpárologni, ezáltal a hűtési hatékonyság magasabb legyen. A béléstesteket tartó keret tetejében egy speciálisan perforált csepegtető tálca, az aljában pedig egy víztartály foglal helyet. A csepegtető tálcaszerkezet gondoskodik arról, hogy folyamatosan nedvesen tartsa a méhsejt szerkezetű nedvesítő tömböt, a tartály pedig összegyűjti és újrahasznosítja a nem elpárolgott vizet, hogy a víz még egy kört tehessen a rendszerben és elpárologhasson.

adiabatikus_hutofal_nedvesito_fal

A csarnok másik oldalfalán nagy teljesítményű szívóventilátorok helyezkednek el, amik a csarnoképületen belül depresszív nyomást generálnak, így a belső nyomás lecsökken, a csarnokban lévő levegő a nedves béléstesteken keresztül pótlódik, ezzel biztosítva a levegő folyamatos cserélődését és a lehűtött levegő bejutását a hűtött légtérbe. Az eljárással épületben egy alacsonyabb hőmérsékletű légállapot kerül kialakításra, így biztosítva a csarnoképület folyamatos evaporatív hűtését, a komfortosabb és alacsonyabb belső hőmérséklet elérését.

evaporativ_hutofal-adiabatikus_epulethutes

Ezen evaporatív hűtés rendszereknél a csarnoképület egy nagyméretű adiabatikus hűtőgépként funkcionál, így csarnokon belül történik a párolgás és az ezzel járó hőelvonás, így akár 7-12 °C hőmérséklet csökkenés is elérhető ezen gazdaságos és megújuló épülethűtési rendszerekkel.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést vagy egyedi ajánlatot! Munkatársaink készséggel fogadják hívását.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FE8hTT7lLV0[/embedyt]