Gombaipari párásítás

Gombatelep_parasitas

Párásítás gombatelepeken

Aki tisztában van a gombatermesztés szabályaival az bizonyára tudja, hogy a gombáknak a fejlődésük első szakaszaiban szükségük van a min. 80-90% -os páratartalomra.

Az ilyen magas páratartalom elérése és megtartása is könnyű feladat az Oxyma párásító rendszereinknek. Elvárásaihoz mértem beprogramozhatja és ellenőrizheti a működést, és az elérni kívánt értéket. A külső természeti tényezők abszolút nem befolyásolják a beporlasztó rendszer működését. Száraz külső levegő esetén is képes biztosítani a gombák számára optimális 70%-os páratartalmat. Azonban ha Ön úgy dönt, hogy változtatni kíván ezen az értéken, azt is bármikor megteheti.

A termesztő helyiségben előforduló kellemetlen szagok esetén, eddig kénytelenek voltak szellőztetni, a levegő csere azonban veszélybe sodorhatta a terményt. Az Oxyma párásító rendszerek működésével kiküszöböli ezt a problémát az 5-15 micron méretűre porlasztott vízrészecskék megkötik a kellemetlen szagokat és a port a levegőből. Nem utolsó sorban az eddig felsoroltak mellett, hozzá kell tennünk, hogy párásító rendszereink kiválóan alkalmasak a bogarak, rovarok, kártevők távoltartására. Ezek a tényezők eddig megnehezítették, akár csődbe is boríthatták az éppen aktuális terményt, rendszereink használatával ilyen nem fordulhat elő.

A gomba minőségének javítása céljából egyes általunk épített párásító rendszerek vizéhez klór-dioxidot adagolunk, így a gombákon nem telepszik meg a penész, jobb minőségű gombákat képesek előállítani a szabályozott páratartalmú, fertőtlenített levegőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük