HydroFlow professzionális ipari párásítás technológiák és légnedvesítés rendszerek

Az ipari párásítás és páratartalom szabályozás napjainkban egyre inkább nagyobb szerepet kap az épületgépészetben. A téli száraz hónapokban a külső levegő hőmérséklete és abszolút nedvességtartalma is alacsony. Ipari gyártócsarnokokban, irodaházakban és egyéb ipari nagyépületekben általában komplex légtechnikai rendszerek látják el az épületek hűtését, fűtését, a friss levegő pótlását, vagy a teljes belső légmennyiség folyamatos cserélődését.

Ezek a légtechnikai rendszerek szűrőkön keresztül a befújt légmennyiség egy részét kívülről szívják be, ami a téli időszakban hideg és száraz. A hideg száraz levegő adott abszolút nedvességtartalommal rendelkezik, amit aztán fűtőkaloriferrel felmelegítenek. A melegedés közben a nagy sűrűségű levegőből egy kisebb sűrűségű, melegebb levegő lesz, aminek az abszolút nedvességtartalma azonos marad. A fűtés következtében a felmelegített levegő relatív páratartalma rendkívül alacsonnyá válik, akár a kevesebb, mint 5%-os értéket is elérheti.

Számos légtechnikai rendszer a kezdetektől nem tartalmaz párásító kamrát, vagy éppen a termikus párásítók magas energiafogyasztása miatt az üzemeltetők nem használják a párásítást.

A HydroFlow légnedvesítés és ipari párásítás technológiák tökéletesen alkalmazhatóak az ipari létesítmények belső levegő páratartalom szabályozására.  

A HydroFlow ipari párásító rendszerek integrálhatóak meglévő légtechnikai rendszerek légnedvesítő kamráiba is, így esetenként a magas energiafogyasztással rendelkező termikus párásítók kiválthatóak.

Ipari_parasitas_paratartalom_szabalyozas

Amennyiben a  légtechnikai rendszerek a fent említett alacsony nedvességtartalmú levegőt juttatják be a belső terekbe, a következő komfort és gyártástechnológiai problémák okozói:

A száraz levegő komfort problémái:

 • Nyálkahártya irritáció
 • Szem, száj, orr szárazság, viszketés, pirosodás, sebesedés, vérzés
 • Bőrrepedezés
 • Kaparó torok
 • Gyengébb koncentrációs képesség
 • Gyakoribb légúti megbetegedések

A téli időszakban egyértelműen kijelenthető azokról a helyiségekről, amelyekben nincs szabályozott páratartalom, hogy a száraz levegő okozta gyakori légúti megbetegedések miatt kimutathatóan növekszik a táppénzelések száma, ami az anyagi károkon kívül akár termelés kiesést, termelési csúszásokat is eredményezhet a gyártó cégnek. Ezentúl a gyengébb koncentrációs képességek miatt növekedhet a hibák és ezáltal a selejtek száma is a gyakorlatban.

Természetesen a komfort problémákon kívül az ipari területeken történő különböző gyártástechnológiákra sincs jó hatással a száraz levegő. Ilyen pl. a papíripar, nyomdaipar, faipar, textilipar, mikroelektronikai gyártás.
Az alábbi gyártásbeli problémák okozója a száraz levegő:

A száraz levegőben történő gyártás problémái:

 • Az alapanyagok száraz levegőben történő tárolása bizonyos anyagok későbbi feldolgozását nehezíti
 • A vágások, hajlítások, pontatlanok
 • Elektrosztatikus kisülések gyakorisága megnő
 • A selejtes termékek száma növekszik
 • A hegesztések és forrasztások pontatlanok és gyengébb minőségűek
 • A kész termékek minősége csökken, a későbbi meghibásodások gyakorisága növekszik
 • A ragasztások és a festések minősége is csökken, az önterülő festékek repedeznek

Napjainkban a minőségi gyártás elengedhetetlen követelménye az ipari párásítás és a légnedvesítéssel szabályozott páratartalom.

Ezt szinte minden iparágra kijelenthetjük, hiszen számos előnye van a gyártásra és a raktározásra nézve a szabályozott páratartalomnak.

A megoldást a HydroFlow ipari párásítás technológiák jelenthetik az Ön problémájára is.

A HydroFlow ipari párásító rendszerek minden esetben egyedileg igazodnak az ügyfél elvárásaihoz és a helyi körülményekhez és adottságokhoz minden ipari területen.
Ipari párásítás és légnedvesítés rendszereinket minden esetben a saját fejlesztésű és gyártású fúvókáinkkal, és az általunk használt speciális és magas minőségű anyagokból tervezzük és építjük meg.

A HydroFlow professzionális ipari párásítás rendszerek előnyei:

 • Higiénikus működés (100%-os legionella elleni védelem)
 • Biztonságos üzem (biztonsági funkciókkal ellátott vezérlés és túlméretezett, nyomásálló anyagok)
 • Energiatakarékosság (rendkívül alacsony energiafogyasztás)
 • Komfortos működés (finom és halk szóráskép)
 • Extrém alacsony üzemeltetés (rendkívül alacsony karbantartási költségek)
 • Teljes dugulás -és cseppenésmentesség (a HydroFlow ipari párásító fúvókák nem csepegnek)
 • Problémamentes és gondozásmentes működés (nincsenek hirtelen jött problémák amik folyásokat, csepegéseket, vagy a párásító rendszer leállítását követelnék)
 • Ipari párásító rendszereink rásegítenek a klíma rendszerek működésére és a szálló port is megkötik a helyiségben

hydroflow_fuvoka_ipari_parasitas_partartalom_szabalyozas

A HydroFlow professzionális ipari párásítás és légnedvesítés rendszerek éppúgy használhatóak irodaházak, plázák, ipari létesítmények és üzemek páratartalom szabályozására, mint faipari, nyomdaipari vagy textilipari párásításra. Direkt porlasztásos és légcsatornába integrált párásító rendszereink garantálják a megbízható működést minden területen. Rendszereink használhatóak továbbá a kültéri folyadékhűtő kondenzátorok adiabatikus előhűtésére is.

 HydroFlow fúvóka típus

 60 micron 100 micron150 micron 200 micron 220 micron 250 micron 270 micron 
 Szétporlasztott víz térfogatáram
80 bar nyomáson

0,6 liter/óra 

 1,1 liter/óra2 liter/óra 3 liter/óra 4,6 liter/óra 6,3 liter/óra 

8,4 liter/óra 

Javasolt fúvóka rögzítési magasságSpeciális alkalmazásokhoz<3,5 m3,5-5 m5-6 m6-8 m8-10 m

>10 m

Épületgépész mérnök munkatársaink készséggel fogadják hívását és minden felmerülő kérdésére válaszolnak. Ingyenes helyszíni felmérést, rendszertervezést és személyre szabott – egyedi árajánlatot biztosítunk.