Oxyma Systems Kft. bemutatkozás

Oxyma Systems Kft. bemutatkozás

Víz- és légkezelés

 

We improve the water and the air quality in Hungary.

Cégünk az Oxyma Systems Kft. családi vállalkozásként idult 2001-ben. Holland származású alapítónk nyugati, ügyfélorientált üzletpolitikája, és az általa Magyarországra hozott innovációk nagymértékben hozzájárultak cégünk folyamatos fejlődéséhez.

Célkitűzésünk, hogy megújuló, energiatudatos és környezettudatos víz és légkezeléssel kapcsolatos megoldásokat kínáljunk a magyar iparnak, melyek segítségével javíthatjuk Magyarország víz -és légminőségét.

Fő motivációnk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást ügyfeleink problémáira, mely eredményeképpen megrendelőink hasznára váló szolgáltatást nyújthatunk.

Törekvésünk, hogy termékeink és rendszereink legmagasabb minőségéről folyamatosan gondoskodjunk, odafigyelve a kivitelezések magas színvonalára is, melyek eleget tesznek a nemzetközi szabványoknak.

Büszkék vagyunk a közelmúltban méltán kiérdemelt Bisnode AAA Bronz tanúsításra, melyet a hazai cégek mindössze 0,63%-a tudhat magáénak.

Komoly felelősségbiztosításunk van, amely kiterjed a vállalkozói tevékenység felelősségre, a vállalkozói munkáltatói felelősségre, és a vállalkozói környezetszennyezés biztosítására is, továbbá szükség esetén akár 50 embert is tudunk mozgósítani azonos időben.

Mérnökeink gondoskodnak a rendszerek átgondolt tervezéséről és a projektek művezetéséről, míg szakképzett technikusaink a kivitelezés megfelelő minőségéről. A karbantartások során szervizcsapatunk az ország minden részére mozgósítható.

Fő profilunk az ivó- és technológiai vízkezelés, valamint a kezelt vízzel szorosan összefüggő légkezelési megoldások, mint például az evaporatív hűtés és az ipari párásítás.
Vízkezelés területen magas minőségű termékeket kínálunk biológiai vízkezelésre, vízszűrésre, vízlágyításra és fordított ozmózisos membránszűrésre, vízmérő műszerekre és a víz tartályokban történő gyűjtésére.
Légkezelés termékeink és rendszereink mind a kezelt vízzel szorosan összefüggő megoldások. Ezen területeken 15 éves tapasztalatunk van, így kiforrott megoldásaink, és évek óta tartó, legtöbb esetben barátsággá alakult beszállítói kapcsolataink alakultak az idők során.
Kizárólagos termékeinket büszkén forgalmazzuk Magyarországon, mint pl.: TwinOxide, Clorious2, Cintropur, Azud, de éppúgy büszkék vagyunk saját termékeinkre is, mint pl.: Oxyma párásító fúvókák, HydroPort és HydroBase és HydroFrame evaporatív léghűtők, Oxyma ipari párásító rendszerek, és a VandenBosch fűtőberendezések.
Alacsony költségszintünk lehetővé teszi, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviseljük. Családias jellegű vállalkozásunk ügyfélközpontú, gyors és rugalmas hozzáállásunk elősegíti folyamatos növekedésünket és a különböző üzletágakban elért sikereinket.

Vízkezelés

Higiénia és biztonság
Magyarországi viszonylatban úttörőnek számítunk a klór-dioxidos mikrobiológiai vízkezelésben. Az általunk kizárólagosan képviselt holland és a német vegyszerek teljesen egyedülállóak a hazai piacon. Stabilitásuknak és prémium minőségüknek hála előszeretettel használják közüzemi vízművek, ipari parkok, ipari létesítmények, szállodák és uszodák is. A holland vegyszer egy 3000 ppm-es klór-dioxid oldat, amely két száraz komponens formájában kerül szállításra és a helyszínen vízben feloldva egy rendkívül stabil klór-dioxid oldatot kapunk. A német vegyszerünk pedig egy szintén 3000 ppm-es oldat, egy folyadék formájában kapható klór-dioxid, amely az erre a célra kialakított biztonsági (safety first) hordóban kerül szállításra. A klór-dioxidos vízkezelés kiemelt előnyei: - Színtelen, szagtalan, íz-mentes ivóvíz - Minden ismert baktérium, vírus, mikroorganizmus és féreg ellen tökéletes védelmet biztosít (vas baktériumok, pseudomonas, e-coli, legionella, és a nematoda) - Rendkívül hatékony a biofilm eltávolító képessége, gyökeresen kezeli a problémát, megszünteti a baktériumok élőhelyét és tápanyagát - Oxidálja a vasat és a mangánt, így megszünteti a biofilm réteg későbbi kialakulását - A klór-dioxid használatával nincsenek melléktermékek, nincsenek mérgező végtermékek, nincs THM, nincs AOX, nincs HAA, nincs klorit, klorid és klorát képződés, nincs nitritesedés a használatával - Nem okoz extra korróziót - A baktériumok nem válnak rá rezisztenssé, nem képesek védelmet kifejteni ellene, így az idő múlásával sem csökken a hatékonysága a hagyományos klórral ellentétben - Hatását nem befolyásolja a hőmérséklet és a pH - Folyamatosan fenntartható védelmet biztosít nem csak helyileg, hanem az teljes egész rendszeren - Az adagolási mennyiség jóval kevesebb, mint a hagyományos klór esetén - Egyszerűen kezelhető és felhasználható, megbízható, safety first termékek Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot! Az ajánlathoz kezelési tervet biztosítunk.
dutrion.hu
Szűréstechnikában a kisebb méretű szűrőink esetén a belga gyártmányú, magas minőségű Cintropur szűrők mellett tettük le a voksunkat. Ezen szűrők alkalmasak háztartási és ipari felhasználásra is. Több méretet tartunk a normál cserélhető papír szűrőbetétes és a mosható nylon betétes szűrőkből is, valamint léteznek aktív szén töltetes, vastalanító töltetes és UV sterilizáló lámpával ellátott szűrő kivitelek több méretben. Nagyobb méretű homokszűrők, automatikus lemezes szűrők, kézi vagy automatikus visszamosatású saválló betétes szűrők esetén a spanyol Azud és az izraeli Yamit magyarországi képviselete vagyunk, amely szűrőket előszeretettel használják vízművek, ipari csarnokok és szennyvízművek is. A magas minőségű és nagyméretű ipari szűrőink rendkívül széles választékot kínálnak minden nemű ipari felhasználásra.
www.oxyma-cintropur.hu
Számos gyártóval állunk kapcsolatban az általunk képviselt fordított ozmózis elvén működő berendezések (RO berendezések (reverse osmose)) és rendszerek tervezése és értékesítése kapcsán. Német és belga gyártók termékeit az igényekhez mérten egyaránt szoktuk ajánlani ügyfeleinknek. Fordított ozmózisos membránszűrő kínálatunkat teljes mértékben az ügyfeleink minőségbeli elvárásaihoz igazítjuk. Az elvárt vezetőképesség és a helyi adottságok figyelembevételével adjuk meg ajánlatunkat és igény esetén a gyors szállítási idő sem okoz problémát, ami akár megrendelést követő 2 hetet is jelenthet. Az RO vízszűrés esetén ajánlunk különböző méretű és teljesítményű berendezéseket, valamint ezen széles skálán tervezünk rendszereket is, amelyek más rendszerelemeket is tartalmaznak. Ioncserélős vízlágyítóink, valamint speciális gyantával töltött egyoszlopos és ikeroszlopos vízlágyító berendezéseink is vannak. Az ECOMIX gyantatöltet előnye, hogy nem csak a Kalcium és Magnézium tartalmat csökkenti, hanem a Vas, Mangán és Ammónia tartalmát is a víznek. Oszlopaink tölthetőek vastalanító birm töltettel, pyrolox és greensand vas-mangántalanító töltettel, aktívszén töltettel egyaránt. Forgalmazunk nitrátmentesítő berendezéseket, arzénmentesítő berendezéseket, kavics szűrőket és kevert ágyas gyanta töltetes oszlopokat is. Nyitott rendszerekhez, hűtőtornyos rendszerekhez és RO berendezések membrán védelme érdekében forgalmazunk lerakódásgátló vegyszereket is. Az Aqua Klear termékeink alkalmasak a kalcium, magnézium és szilikát lerakódások meggátolására, valamint bizonyos termékeink korrózió védelemre is használhatóak.
www.iparihutes.hu/evoparativ-hutesi-rendszerek/vizkezeles/ro-rendszerek/

Vízmérő műszerek – Vízminőség méréstechnikák

Vízminőség mérésre is van megoldásunk. Az áltaunk forgalmazott amerikai, német és svájci magas precizitású műszerek kiválóan alkalmasak a különböző vízben oldott ásványi anyagok mérésére. Ezen kémiai vízanalízisre használt eszközök megmutatják példának okáért a vezetőképességet, vízkeménységet, PH-t, vas és mangán tartalmat, klór vagy klór-dioxid tartalmat és bármely más egyéb oldott ásványi anyag koncentrációt.

Vízgyűjtő tartályok, vegyszeres tartályok, kármentő tálcák

Prémium minőségű tartályaink gyártástechnológiája a rotációs öntés, ezért nem tartalmaznak műanyag hegesztési varratokat, továbbá a tartályok falait nem egyenes felületből hajlítják, így a hajlatok nincsenek feszültség alatt. Tartályaink alkalmasak ivóvíz, tiszta víz és esővíz gyűjtésére, vegyszerek tárolására, szárazanyag tárolásra, de tartunk kármentő tálcákat is. Számos méretben kínálunk megannyi típusú tartályt, akár az álló kiviteltől a fekvő henger tartályokig. Különböző falvastagságban és anyagminőségben is kérhetőek tartályaink, melyek színe is egyedileg változtatható. Opcionális tartozékként kérhetőek egyedi tartószerkezetek, mágneses vagy úszós szintérzékelők, motoros vagy kézi keverőlapátok, illetve a különböző pontokon elhelyezett mentes csatlakozások. A víztartályok űrtartalma egészen 30 litertől 30 000 literig terjed, és a helyi körülményeket figyelembe véve választjuk meg a tartályok külső méreteit.

Oxyma Systems Kft.

Légkezelés

Evaporatív hűtés, adiabatikus hűtés, párahűtés

Az evaporatív rendszerek esetén több gyártóval is kapcsolatban állunk és javasolni tudunk spanyol, ausztrál és olasz ipari adiabatikus léghűtő berendezéseket is, melyek légcsatornázható kivitelek. Tervezünk masszív, fém szigetelt légcsatorna rendszereket, melyekben felhasználjuk az általunk hozzáadott értékeket, melyek leginkább a speciális befúvási kialakítások és a cseppleválasztás vonatkozásában érdekes műszaki megoldások. Textil légcsatornát gyártó holland vállalattal is kapcsolatban állunk, így rendszereink kiegészítőjeként kedvező áron tudunk ajánlani textil légcsatorna rendszereket. Az Oxyma-OxyCom evaporatív és adiabatikus épülethűtési megoldások a hagyományos klímatechnikai rendszerek egyetlen alternatívái. Tervezünk direkt és indirekt, azaz közvetlen és közvetett befúvású evaporatív csarnokhűtési kialakításokat egyaránt. Büszkék vagyunk arra, hogy az Oxy-Com holland adiabatikus rendszereket gyártó nagyvállalat forradalmi, és szabadalmaztatott termékeit kizárólagosan forgalmazhatjuk Magyarországon. A HydroPort® evaporatív elven működő mobil berendezéseink kitűnő megoldást kínálnak ipari területeken helyi munkaállomás hűtésre, mezőgazdaságban és állattartásban növényházak vagy állattartó telepek hűtésére, de akár családiház vagy vendéglőipari teraszok hűtésére is alkalmasak.

Az OxyVap egy moduláris adiabatikus hűtőpad „plug and play” kialakítás, amely egy  integrált vízelosztó keretet tartalmaz, így a különböző méretű moduláris béléstestek egymásra -és egymás mellé sorolhatóak. A párolgási média egyedülálló és szabadalmaztatott, víztaszító, fonott alumíniumlemezen alapul, amelyet a maximális párolgási hatékonyság érdekében terveztek. A kiváló minőségű alumínium bordák egyedülálló és szabadalmaztatott szerkezettel kombinálva lehetővé teszik az öntisztító folyamatot működés közben, ezáltal megakadályozva a szennyeződés, a penész vagy a vízkő felhalmozódását, ami jellemzően rontja a párolgási hatékonyságot. Az OXYVAP® rendelkezik a német VDI 6022 higiéniai tanúsítvánnyal, így a rendszer működése teljes mértékben higiénikus és 100%-os védelmet biztosít a legionella baktériumok ellen. Az OXYVAP® alkalmazható légkezelő egységekben mind a légnedvesítéshez, mind pedig az adiabatikus hűtéshez. Alkalmazható cseppleválasztóként is, kombinálva a légcsatornába integrált, magasnyomású Oxyma ipari párásító rendszerekkel, biztosítva így a maximális higiéniát. Az OXYVAP® moduláris adiabatikus előhűtési rendszert alkot bármilyen típusú léghűtéses kondenzátor párahűtéséhez a hagyományos klímatechnikai és/vagy hűtéstechnikai rendszerekben.

Mobil hűtés – Ipari mobil klíma – HydroPort evaporatív mobil léghűtők

Evaporatív elven működő mobil léhűtő gépeink kitűnő megoldást nyújtanak ipari területeken helyi munkaállomás hűtésre. Előszeretettel használják ipari cégeink, hiszen nem szükséges az egész épületet lehűteni, hanem elegendő a munkahelyi környezetet élhetőbbé tenni a gépeink segítségével. A gépek villamos energiafogyasztása és vízfogyasztása is minimális (450W és kb. 35 l/h). A berendezések a nyári időszakban alkalmasak helyi hűtésre, míg télen a belső száraz levegő nedvességtartalmának megfelelő szinten tartására, azaz páratartalom-szabályozásra. A páratartalom növelése bizonyos gyártástechnológiák során befolyásolja a kész termék minőségét és a selejtképződést, valamint komfort szempontból is hasznos szempont, hiszen a szárazabb levegőben magasabb a légúti megbetegedési arány, ezáltal a táppénz igények is nőnek.

A HydroPort evaporatív mobil léghűtő berendezések opcionálisan rendelhetőek páratartalom – hőmérséklet szabályozó beépített elektronikával, beépített automatikus vízürítő funkcióval, valamint a VDI 6022 higiéniai tanúsítással rendelkező OxyVap béléstestekkel is egyaránt.

www.iparimobilklima.hu

Energiamegtakarítás – Klíma- és párásító rendszerek hatékonyságának növelése

Az ipari létesítmények, hotelek-szállodák, bevásárlóközpontok szinte minden esetben rendelkeznek nagy teljesítményű klíma- és/vagy hűtési rendszerekkel. Számos megoldásunk van ezen hűtési rendszerek hatékonyságának növelésére, amelyek alkalmazásával energiamegtakarítás realizálható.

 1. Leggyakrabban bevett és legrövidebb idő alatt megtérülő kiegészítő rendszerünk, a kondenzátor előhűtő rendszer. Az előhűtést magasnyomású vízporlasztásos hűtési rendszerekkel vagy evaporatív hűtési rendszer segítségével szoktuk megvalósítani. A léghűtéses kondenzátorok egy előhűtött levegővel képesek a hőcserére így a hűtőközeg kondenzátor oldali nyomása csökken, ami COP / EER szám növekedést tesz lehetővé, így a kompresszorok energiafelvétele kevesebb lesz ugyanazon szükséges hűtőteljesítmény esetén. A beruházás általában 1,5 éven belül megtérül.
 2. Másik bevett módszer, amikor a folyadékhűtő rendszerek esetén alkalmazott levegő/víz hőcserélő előhűtése. Ezt általában evaporatív elven működő fix telepítésű léghűtő berendezésekkel szoktuk megvalósítani. A levegő/víz hőcserélő ezáltal egy előhűtött levegőt kap, így nem a külső levegő hőmérsékletét kell visszahűtenie, hanem egy annál hűvösebbet. A rendszer hatékonysága ezáltal szintén növekszik, a beruházás általában 3 éven belül megtérül.
 3. Az evaporatív léghűtőket kombinálhatjuk már meglévő klímatechnikai rendszerekkel is. Az épület hűtését ebben az esetben nem egyedül csak a klímarendszer látja el, hanema szükséges bevitt hűtőteljesítményt kiegészítjük evaporatív léghűtő berendezésekkel, így a nagyteljesítményű ipari klímáknak kevesebb hűtőteljesítmény szükséglete lesz, a villamos-energia fogyasztás pedig mindenképpen csökkenni tud. Tapasztalataink és számításaink alapján az ilyen jellegű beruházások 3-5 éven belül megtérülnek.
 4. Termikus – meleg párásító rendszerek kiváltása hideg párásításra. A tapasztalatok és az eddig végzett számítások és munkáink azt mutatják, hogy a hagyományos melegpárásító rendszerek, azaz a termikus párásítók kiváltása egy rendkívül rövid időn belül megtérülő beruházás. Melegpárásítók esetén nagy teljesítményű fűtőszálak forralják fel a vizet és a vízgőzt juttatják be a légcsatornába. Az eljárásnak óriási villamosenergia vagy gázigénye van, így ezen rendszerek egyre inkább kezdenek háttérbe szorulni. Napjainkban teret hódítanak a direkt porlasztásos magasnyomású hideg párásítók, amelyek üzemeltetési költsége elérheti akár az 1/25-öd részét is a termikus párásítókénak. Ezen párásító rendszerek kiváltása a tapasztalataink alapján akár 1-1,5 éven belül is megtérülő beruházás lehet.

Páratartalom szabályozás – Cseppenés -és gondozásmentes ipari párásítás, légnedvesítés

Az Oxyma direkt porlasztásos, magasnyomású párásító rendszerek teljes mértékben egyedülállóak és európai viszonylatban is professzionális és prémium minőséget képviselnek. Minden rendszerünket az ügyfél egyedi igényei, és a helyi adottságok figyelembevételével tervezzük meg. Rendszereink éppúgy alkalmasak párahűtésre, mint ipari páratartalom szabályozásra. A direkt beporlasztásos rendszereink esetén a térbe porlasztjuk a kezelt vizet, míg a légcsatornába szerelt rendszereink esetén a csatornán belül alakítjuk ki a befúvási pontokat.

A spec. precíziós Oxyma magasnyomású fúvókák, a piacon kapható legmagasabb minőséget képviselik. Fúvókáink kialakítása, anyagminősége, valamint a furat tűrése és kidolgozása mind-mind hozzájárul a prémium minőséghez. A szóráskép rendkívül finom és halk, így a porlasztás egyáltalán nem észrevehető az alatta dolgozók számára.

A tervezés során különös figyelmet fordítunk a megfelelő vízminőség előállítására és az ellenálló és időtálló anyagok kiválasztására. A rendszereink kialakításánál törekszünk a higiénikus kapcsolásra és ezzel együtt a biztonságos és komfortos üzemeltethetőségre. A cseppenésmentesség, a dugulásmentesség és a gondozásmentes működés fontos jellemzői az Oxyma párásító rendszereknek.

Az Oxyma magasnyomású ipari párásítás technológia tulajdonságai:

 • higiénikus működés (100%-os legionella elleni védelem)
 • biztonságos üzem (magas minőségű, nyomásálló anyagok, biztonsági funkciókkal ellátott vezérlés)
 • csepegésmentes, dugulásmentes ipari párásítás
 • rendkívül finom és halk párásító fúvóka szóráskép
 • komfortos üzemeltethetőség (a rendszer alatt dolgozókat nem befolyásolja munkájukban)
 • általunk tervezett és karbantartott víz előkezelés
 • extrém alacsony villamos-energiafogyasztás
 • kedvező beruházási költség és alacsony karbantartási költségek
 • Prémium minőség, megbízhatóság, kompromisszummentesség
 • VDI 6022 higiéniai tanúsítás az OxyVap cseppleválasztóval kombinálva légcsatornába integrált rendszerek esetén

Ismerje meg minőségi termékeinket és szolgáltatásainkat.

Energetikai mérnök munkatársaink készséggel fogadják hívását.

Ingyenes helyszíni felmérést és egyedi koncepció tervet/árajánlatot készítünk!

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Üdvözlettel,

Oxyma Systems Kft.

Egyedi ajánlatkérés

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal! Kérjen ingyenes helyszíni felmérést vagy egyedi ajánlatot! Energetikai mérnök munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.