Oxyma magasnyomású adiabatikus párahűtés rendszerek

A vízkezelésben eltöltött 15 év tapasztalataira alapozva óriási figyelmet fordítunk az ipari párásítás rendszerek lelkére: a vízminőségre. 
párahűtés
A vízkezelésben és az ipari párásítás területén szerzett tapasztalatokra alapozva tervezünk és telepítünk professzionális magasnyomású adiabatikus párahűtés rendszereket is. A rendszereink alapvető működési feltétele a megfelelő vízkémia és biológia. A hosszú éveken át tartó folyamatos, stabil működés, a biztonságos üzem, a cseppenés mentesség valamint a tiszta és folyamatos szóráskép alapvető jellemzői a párahűtés rendszereinknek.

Ügyfeleink között üdvözlünk mezőgazdasági,- és ipari felhasználókat, vendéglőket és speciális lakossági felhasználókat is, akik ügyet fordítanak a prémium minőségre, a problémamentes és cseppenésmentes működésre, valamint a minőségi és időtálló anyagokra. Az Oxyma párahűtés rendszerek működése az ipari párásító rendszerekhez nagyban hasonlító, bár bizonyos tekintetben a hűtési hatékonyság érdekében más eljárásokat is alkalmazunk a párahűtés rendszerek esetén.

Rendszereink lelke a megfelelően kezelt víz, valamint a kezelt vízhez mérten megfelelően megválasztott, minőségi, anyagukban ellenálló rendszerelemek. A magasnyomású adiabatikus párahűtés rendszerek működési mechanizmusa, hogy a mechanikailag szűrt, az oldott ásványi anyagoktól mentesített, valamint mikrobiológiailag kezelt vizet egy magasnyomású szivattyú segítségével 80 bar nyomásra komprimáljuk, majd a rendkívül apró furatátmérővel rendelkező fúvókákon keresztül a hűteni kívánt térbe porlasztjuk. A relatív nagy nyomás, valamint a 100-300 mikron nagyságú furatátmérő és a speciális fúvókáink kialakítása következtében a víz molekuláris méretű aeroszolokra porlad szét. A 3-8 mikronos nagyságú víz részecskék a levegőbe érve azonnal adszorbeálódnak, így azonnal csökkentik a levegő hőmérsékletét. A hőmérséklet szabályozás rendkívül egyszerű, környezettudatos és energiatakarékos, valamint higiénikus az Oxyma direkt porlasztásos – adiabatikus párahűtés rendszerekkel.

Az Oxyma adiabatikus párahűtés rendszerek részei:

  • komplex vízkezelő rendszer
  • magasnyomású szivattyú aggregát
  • magasnyomású tömlők
  • magasnyomású speciális préselt fittingek
  • rozsdamentes szórógyűrűk és szórólándzsák
  • magasnyomású fúvókák

Egyedi, komplex vízkezelő rendszerünk magában foglalja a többlépcsős mechanikai szűrést, a kétoszlopos ioncserés vízlágyítást, a speciális-német minőségű és precizitású kompakt és speciális RO rendszerünket, amely az oldott ásványi anyagokat képes eltüntetni a vízből, valamint a speciális mikrobiológiai kezelő rendszerünket, amely minden létező mikroorganizmust, baktériumot, gombát képes 100%-os hatékonysággal azonnal eltávolítani a vízrendszerből.

Az ipari párásítás rendszerünk alapeleme a kompakt, prémium minőségű és precizitású magas nyomású szivattyú aggregát, amely a kapcsolt frekvenciaváltóval biztosítja az energiatakarékos üzemet.

Minden hűtési rendszerünk rendelkezik valamilyen fajta vezérléssel, amely lehet kézi és lehet teljesen automatikus is. Akár időre automatizált, akár a hőmérsékletre, bármilyen megoldást kialakítunk az ügyfél igényeihez mérten. A vezérlés számolja az üzemórákat, jelzi a karbantartási időintervallumokat, valamint biztonsági funkciókkal és folyamatos adatmentési funkciókkal ellátott grafikus felület.

Sportcsarnok párahűtés

Adiabatikus hűtés és párahűtés rendszereinkhez csakis a lehető legbiztonságosabb magasnyomású hidraulikai tömlőket használjuk. 

A tömlők végein lévő fittingekből  hollanderes csatlakozást alkalmazunk. A gyűrűt egy présgép segítségével 200 bar körüli szorító nyomással préseljük a megfelelő átmérőre, így a csatlakozás rendkívül stabil és üzembiztos lesz az idők végezetéig.

Speciális, egyedi tervezésű és gyártású magasnyomású fúvókáink mind anyagukban, mind pedig kialakításukban csúcsminőségűek és egyedülállóak a piacon. A fúvókák tartalmaznak egy speciális előszűrő betétet, egy visszacsapó szelepet, valamint a szórófejet. Az általunk tervezett és gyártott fúvókák folyamatos üzemre és nehézipari körülményekre lettek kifejlesztve. Anyagukban kopásállóak az esetleges vízben maradt mechanikai szennyeződéseknek, vagy a szivattyúból érkező kopószemcséknek, továbbá ellenálló a kezelt és agresszív RO víznek, így a szórásképük hosszú éveken át változatlan marad, a cseppenésmentességük pedig 100%-ig garantált. 

Ipari párahűtés rendszereinket leginkább állattartó telepeken, ipari csarnokokban és raktárakban használják előszeretettel. Olyan helyiségekben nyújtanak kiváló megoldást, ahol nagy a filtráció, azaz a helyiség átszellőzése. Ilyen nyitott helyiségek például az istállók és egyéb állattartó telepek etető épületei, továbbá ipari csarnokok, raktárak, vendéglők fedett,- és teljesen nyitott teraszai, valamint magánház kerthelyiségek, teraszok.