Evaporatív hűtés gyárakban, üzemekben

Gyarak_uzemek_parahutese

Gyárak, üzemek hűtése

Mikroelektronikai üzemekben, csarnokokban, gyárakban és minden ipari területen a gyártástechnológiai követelmények, valamint a komfort szempontok miatt fontos tényező a megfelelő páraszintre és hőmérsékletre történő légállapot szabályozás.

A nyári időszakban az átmelegedett szendvicspanel csarnokszerkezetek és a nagy felületről érkező sugárzó hő, valamint a meglehetősen magas belső hőterhelések által a csarnokban dolgozók hatalmas hőnek vannak kitéve. A hőstressz hatása alatt a munkát végzők teherbírása és hatékonysága csökken, növekedhet a megbetegedések és a munkahelyi balesetek száma. A munkáltatónak ezzel nem kevés fejfájást és bosszúságot okoz az egyre inkább növekvő tendenciát mutató nyári hőmérséklet. Evaporatív hűtési rendszereink kiválóan alkalmasak ipari hűtésre, valamint páratartalom szabályozásra egyaránt. Az adiabatikus rendszerek hatékonysága annak függvényében növekszik, minél magasabb a külső hőmérséklet és minél szárazabb a külső levegő.

Az evaporatív hűtés lényegében a víz párolgása következtében létrejövő hőelvonáson alapszik. A hőelvonás következtében a befújt levegő hőmérséklete 10-12 °C-kal alacsonyabb, mint a környezeti levegő, ezért ezen rendszerek nem csak hagyományos szellőztetőként funkcionálnak, hanem hűtik is a belső levegőt. Az átszellőztetés közben a csarnok belső levegőjét 8-10°C-kal tudjuk lehűteni, ami az akár 40°C-os belső hőmérséklet mellett nagyságrendi különbség. Rendszereinkről elmondható a maximális higiénia és biztonság. Az evaporatív hűtési rendszereink segítségével költséghatékony beruházással és üzemeltetéssel megvalósítható az ipari létesítmények hűtése. A rendszereinkben a víz kezelésére külön figyelmet fordítunk meggátolva így a pangó víz kialakulását, a mikroorganizmusok, baktériumok, gombák elszaporodását, valamint a vízkő okozta meghibásodások bekövetkezését.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy az evaporatív hűtési rendszerekkel a beruházási költség kevesebb, mint 1/3-a, a későbbi üzemeltetési költség pedig kevesebb, mint 1/5-e a hagyományos folyadékhűtő rendszerek beruházási költségének.

Válasszon az általunk kínált fixen telepíthető evaporatív hűtési rendszerek közül az igényeinek és az épülettel kapcsolatos követelményeknek megfelelőt, hiszen ipari evaporatív léghűtőink minden típusú épületre (könnyű- és nehéz szerkezetes) és kialakításra (oldalfali vagy tetőn elhelyezett) alkalmazkodni tudnak. Tartunk műanyag házas könnyű kivitelű és fém házas masszív adiabatikus léghűtő berendezéseket is, így minden feladatot és problémát képesek vagyunk megoldani, bármilyen befúvási szerkezetet ki tudunk alakítani ügyfeleink igényeinek megfelelően!

Az árérzékeny vevőink részére tartunk evaporatív elven működő mobil léghűtő berendezéseket is, amelyek segítségével rendkívül alacsony beruházással megvalósítható akár komplett üzemek hűtése és átszellőztetése, valamint nagyobb csarnokok esetén a munkaállomások helyi hűtése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük