Ipari párásítás - Oxyma magasnyomású direkt porlasztásos páratartalom szabályozás

Oxyma direkt porlasztásos ipari párásítás rendszerek

A belső levegő relatív páratartalmának szabályozása egyre fontosabb szerepet játszik a különböző ipari gyártástechnológiákban, valamint előtérbe kerül az épületgépészeti humán komfort szempontjából is. Száraz levegő mellett a mikroelektronikai gyártás, a papír gyártás, a nyomdaipari tevékenységek és a faipari gyártástechnológiák nem hajthatóak végre megfelelő minőségben. Elektrosztatikus kisülések, magasabb selejt termelődés, pontatlan vágások, felpúposodó és töredező alapanyagok és gyengébb minőségű forrasztások mind-mind a száraz levegővel és a szabályozatlan páratartalommal együtt járó problémák. 

A direkt porlasztásos ipari párásítás napjaink legkorszerűbb légnedvesítő technológiája, melyet előszeretettel alkalmaznak számos ipari területen. A környezettudatos és energiatudatos működés mellett a direkt porlasztásos ipari párásító rendszerek a nyári időszakban rásegítenek a klímatechnikai rendszerek működésére, működésük közben megkötik a szálló port, valamint szagsemlegesítő hatásuk is tisztítja a levegőt.


Rendszereink lelke a megfelelően kezelt víz, valamint a kezelt vízhez mérten megfelelően választott, minőségi, anyagukban ellenálló rendszerelemek.

Oxyma Ipari párásítás – A rendszerek működése

A magasnyomású direkt porlasztásos párásító rendszerek működési mechanizmusa, hogy a különböző kezelési eljárásokkal megtisztított vizet 80 bar nyomáson a mikronos furatátmérővel rendelkező fúvókákon keresztül a párásítani kívánt térbe porlasztjuk.
A magas nyomás, a 60-220 mikron nagyságú furatátmérő, és speciális fúvóka kialakítás következtében a víz molekuláris méretű szemcsékre porlad szét. A levegőbe juttatott aeroszolok a porlasztást követően azonnal abszorbeálódnak, a levegő azonnal felveszi a mikronos méretű vízszemcséket, így a belső relatív páratartalom szabályozás gyorsan és hatékonyan megvalósul. Az Oxyma párásító fúvókáink gondoskodnak a rendkívül finom és halk szórásképről és a csepegésmentes és dugulásmentes működésről. Speciális fúvókáink segítségével a direkt porlasztásos Oxyma ipari párásítás rendszerek észrevehetetlenül illeszkednek bármilyen ipari, de akár irodai környezetbe is. 

Ipari_legnedvesites

Az Ipari párásító rendszer vízminősége

Cégünk több, mint 15 éve tevékenykedik az ipari vízkezelés és légkezelés területén. Az elmúlt évek tapasztalataira alapozva óriási figyelmet fordítunk az Oxyma ipari párásítás rendszerek megfelelő kémiai és biológiai vízminőségére. A levegőbe porlasztott víznek nem csak kémiailag, de biológiailag is tökéletes minőségűnek kell lennie. A szuszpendált részecskéktől és az oldott ásványi anyagoktól mentesített tiszta víz nem okoz lerakódásokat a mikronos fúvókák belsejében és szűrőjében, valamint a térbe porlasztva nem hagy hátra maga után sólerakódásokat. A legionella baktérium elleni hatékony védekezésre számos megoldásunk van, így az Oxyma ipari párásítás rendszerekről teljességgel elmondható, hogy higiénikus működésük 100%-ig garantált.

Az Oxyma ipari párásítás rendszerek részei: 

  • komplex vízkezelő rendszer
  • magasnyomású szivattyú aggregát
  • PLC vezérlés
  • magasnyomású tömlők
  • magasnyomású speciális préselt fittingek
  • magasnyomású fúvókák

Egyedi, komplex vízkezelő rendszerünk magában foglalja a többlépcsős mechanikai szűrést, a kétoszlopos ioncserés vízlágyítást, az aktív szén töltetes szűrést, a speciális és kompakt fordított ozmózisos vízkezelő rendszerünket, valamint a speciális mikrobiológiai kezelő rendszerünket, amely minden létező mikroorganizmust, baktériumot, gombát képes 100%-os hatékonysággal azonnal eltávolítani a rendszerből.

Az ipari párásítás rendszerünk alapeleme a magas minőségű és precizitású magas nyomású szivattyú aggregát, a hozzá tartozó frekvencia váltóval vezérelve biztosítja az energiatakarékos és hatékony működést.

Minden ipari párásító rendszerünk rendelkezik egy speciális PLC vezérléssel, amely minden webes felületről elérhető. Az egyedi és megbízható PLC vezérlésünk gondoskodik az energiatakarékos és víztakarékos üzemről. A vezérlés egyedi kialakítása lehetővé teszi a belső páratartalom precíz szabályozását, igény esetén akár 1%-os pontossággal. Több méretű programunk és felhasználói felületünk van, így minden esetben az ügyfél igényeinek megfelelően alakítjuk ki a központi egységet. Igény esetén akár több ponton elhelyezett kijelzéssel, TV-vel vagy PC-vel való kommunikációval alakítjuk ki a rendszert. Az érintőképernyős kijelzőn láthatóak a különböző zónák páratartalom értékei, különböző lehetőségek közül választva állíthatóak a porlasztások és az egyéb biztonsági funkciók. A vezérlés számolja a bejövő és a beporlasztott vízmennyiséget, az üzemórákat és a karbantartási időintervallumokat előre jelzi. Menti a beavatkozásokat és a páratartalom értékekből diagramot rajzol. A biztonsági funkciók lehetővé teszik, hogy áramszünet esetén is cseppmentesen megálljon a rendszer, valamint gondoskodnak a higiénikus és cseppmentes működésről. A központi vezérlő egység folyamatosan kommunikál a vízkezelő rendszerrel is, ezáltal a vízkezelő rendszeren szükséges karbantartásokat is jelzi, valamint a beépített nyomástávadók, szintmérők és vezetőképesség mérők által mért értékeket is feldolgozza. Az egyedi Oxyma vezérlés 1 zónától akár 18 zónáig tetszőlegesen bővíthető.

Ipari párásító rendszereinkhez csakis a lehető legbiztonságosabb magasnyomású hidraulikai tömlőket használjuk. Az üzemi nyomásuk 190 bar, a repesztő nyomás pedig 760 bar, tehát jelentősen túlméretezzük őket, a maximális biztonság érdekében.

A tömlők végein lévő csatlakozások speciális hollanderes csatlakozások, melyek préselt gyűrűs fittinggel vannak rögzítve a magasnyomású tömlők végeihez. A gyűrűt egy présgép segítségével 120 bar szorító nyomással préseljük a megfelelő átmérőre, így a csatlakozás rendkívül stabil és üzembiztos az idők végezetéig.

oxyma_fuvoka_parasitas_szoraskep

Speciális, egyedi tervezésű és gyártású magasnyomású Oxyma fúvókáink mind anyagukban, mind pedig kialakításukban prémium minőségűek és egyedülállóak a piacon. A fúvókák tartalmaznak egy speciális előszűrő betétet, egy visszacsapó szelepet, valamint a szórófejet. Az általunk tervezett és gyártott ipari párásító fúvókák folyamatos üzemre és nehézipari körülményekre lettek kifejlesztve. A szórásképük hosszú éveken át változatlan marad, a csepegésmentességük és dugulásmentességük pedig 100%-ig garantált. 

Kiemelt figyelmet fordítunk a rendszereink komfortos üzemeltethetőségére, éppen ezért körülményesen alakítjuk ki a rendszereink magasnyomású ágait, hogy azok ne zavarják az alatta dolgozókat. Az Oxyma fúvókák finom és halk szórásképe észrevehetetlen, míg a speciális porlasztási pontok gondoskodnak arról, hogy a fúvókák megfelelő helyre porlasszanak. 

Rendszereinkről általánosságban elmondható a megbízható és gondozásmentes működés, valamint a rendkívül alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek. 

A hagyományos termikus párásítókkal szemben elenyésző üzemeltetési és karbantartási költséggel rendelkező páraszint szabályozó rendszereink tökéletes és hatékony megoldást nyújtanak azoknak az ipari felhasználóknak, akik minimális üzemeltetési költségből szeretnék megoldani a gyártóterek párásítását. Az üzemeltetési költség kisebb terek (<15 000 m3) kevesebb, mint az  1/25-öd része, nagyobb terek esetén (>100 000 m3) kevesebb, mint az 1/35-öd része a hagyományos meleg párásító rendszerek üzemeltetésének.

Amennyiben bővebben érdekli a direkt porlasztásos ipari párásítás technológia, vegye fel velünk a kapcsolatot! Örömmel válaszolunk kérdéseire és mérjük fel a helyszínt és igényeit, hogy megajánlhassuk az Ön személyre szabott párásító rendszerét, amely a piacon kapható legmagasabb minőséget képviseli.

Ne feledje: Az Oxyma a párásító rendszerek Rolls Royce-a, de Suzuki üzemeltetési költségekkel!