Kertészetek, növényházak párahűtése és párásítása

Kertészetek párásítása egyszerűen

Kertészetek, növényházak párásítása

A növényházakban és kertészetekben elengedhetetlen a megfelelő mértékű páratartalom fenntartása.

Ezeken a területeken optimálisnak mondható a legalább 35 % -os relatív páratartalom. Ha nem tartják ezt a minimum értéket, rekkenő hőség lesz a helyiségben, a levegő megáll, és a növények akár el is pusztulhatnak. Ez a probléma nem fordulhat elő, amennyiben az Oxyma párásító rendszert választja. A permetezés is pillanatok alatt elvégezhető a párásító rendszerek segítségével, amennyiben a felhasznált vízhez megfelelő időközönként növény védőszereket vegyítenek.

A mesterséges párásítás legnagyobb előnye a folyamatos kontroll lehetősége. A külső időjárástól teljen függetlenül , az üvegházban vagy zöldházakban a relatív páratartalom nem változik. Ebből következik, hogy a termesztés is kiszámíthatóbbá válik a termelők számára.
Még a meleg nyári napokon, a természetes levegő átjárás mellett is képes a páradús levegő biztosítására. A nagy melegben hűti a levegőt, alacsony páratartalom esetén pedig azonnal kompenzál, és elkezdi a víz beporlasztását.

Télen, a fűtési időszakban kialakuló levegőszárazságot is kiküszöbölheti a rendszer használatával, illetve megelőzheti azt.

Távol tarthatja a nem kívánatos rovarokat , és mint azt feljebb már említettük a permetezés kérdése is egy csapásra megoldódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük