Mikroelektronikai üzemek párásítása

Mikroelektronika_parasitas_esd_vedelem_ipari_parasitas

Mikroelektronika párásítás

Az Oxyma párásító rendszerek egyik lehetséges, és talán leggyakoribb felhasználása a mikroelektronikai üzemek párásítása. A páratartalom szabályozás a mikroelektronikai üzemekben az ESD védelem miatt kulcsfontosságú.

Téli időszakban a belső relatív páratartalom 45% körüli értéken tartása csökkenti az elektrosztatikus kisülések veszélyét. A mikroelektronikai gyártás során a kevesebb elektrosztatikus kisülés kevesebb selejt terméket eredményez, így a gyártási folyamat hatékonyabb, a gyártási költségek csökkenthetőek.

Ezen túl a szabályozott páratartalom elősegíti a termékek feldolgozhatóságát, pontosabbak a forrasztások, másképp tágulnak és szűkülnek az anyagok, pontosabbak a tűrések, a vágások, a késztermék minősége magasabb. A szabályozott páratartalom nem csak a rövid távon keletkező selejt számát csökkenti, hanem tekintve, hogy a forrasztások minősége magasabb lesz, a hosszú távon bekövetkező hibák száma is csökken, ezért a legyártott termékek közül később kevesebbet szükséges cserélni, javítani, így a garanciális javítási költségek is csökkennek ezáltal.

Napjainkban minden minőségi gyártó előre beszabályozott páratartalom mellett gyártja termékeit, hiszen a párásítás elengedhetetlen, ha minőségi termékről beszélünk.

Az Oxyma ipari párásító rendszerek segítségével megvalósítható a pontosan szabályozott párásítás. Rendszereink cseppenésmentesen üzemeltethetőek, ami nagy előnyként jelentkezik egy mikroelektronikai üzem párásításánál. Párásító rendszereink prémium minőségűek, professzionális anyagokból építjük össze azokat, így a későbbi tartós működés és gondozásmentesség is garantált.

Tervező mérnök munkatársaink készséggel fogadják hívását! Kérjen ingyenes felmérést és kérjen egyedi árajánlatot!