Munkaállomások hűtése csarnokokban és ipari helyiségekben

Helyi hűtés Oxyma vízporlasztásos rendszerrel

A magas belmagasságú, nagy légterű csarnokok a nyári időszakban könnyedén átforrósodnak a folyamatos sugárzó hő és a csarnokban működő berendezések hőkibocsátásának következtében. Ez a nagymértékű hőterhelés a dolgozók munkájára hatalmas befolyással van. Tanulmányok támasztják alá, ha egy munkahelyen nincs megfelelő légkör biztosítva, a hőstressz hatására a dolgozók munkája pontatlanabb lesz, figyelmük lankad, a munkakedvük csökken, a munkahelyi balesetek száma pedig nő. A nemvárt balesetek miatt munkaerőhiány léphet fel, az pedig a gyártó számára kiesést jelent. További betegszabadságokat von maga után, ha a csarnok légköre túl száraz a hagyományos klímaberendezések miatt, ugyanis a felsőlégúti megbetegedések melegágya a kiszáradt nyálkahártya, de okozhat akár szem- vagy fülszárazságot is ez a hűtési módszer.
Ezeknek a nagy légterű csarnokoknak teljes légkörét kihűteni horribilis összeg, ráadásul a hagyományos folyadékhűtős légkondicionáló rendszerek hűtési kapacitásuknál fogva egyébként sem képesek rá. Az Oxyma vízporlasztásos rendszerekkel könnyedén tudja hűteni adott munkaállomásait. Kézenfekvő megoldás a helyi hűtés, ugyanis magasnyomású rendszereink tervezésénél és méretezésénél ügyelünk a gazdaságosságra és fenntarthatóságra.
Rendszerünk minden esetben egyedi tervezést von maga után az adott projektre szabva. Az évek alatt kitapasztalt és gondosan kiválasztott minőségi saválló anyagok és egyedi gyártású fúvókák biztosítják az időtálló üzemelést és a csekély karbantartás szükségét.

Munkaállomás hűtése HydroPort mobil berendezéssel

Bizonyos üzemekben, csarnokokban nem megoldható a fix telepítésű beporlasztásos párahűtési rendszer. Vannak S.O.S. helyzetek, melyek nem tűrnek halasztást, de előfordulnak ár-érzékeny ügyfelek is. Ezeknek az érdeklődőknek is van jó hírünk!
A HydroPort mobil párahűtő berendezéseink megfelelő légkört képesek biztosítani meglehetősen alacsony beruházási és üzemeltetési költséggel. Környezetbarát gépeink a vizes hűtés elvein működnek, tehát a károsanyag-kibocsátásuk 0. Működésük a víz párolgásán létrejövő hőelvonással hűtik le a levegőt.
Az alacsony beruházási költség és rendkívül gazdaságos üzemeltetés mellett gépeink hűtési kapacitása akár a -8-12°C-t is elérheti. A HydroPort berendezések telepítése gyors és egyszerű, mindössze áramra és (akár csap)vízre van hozzá szükség. A vizet egy tömlő segítségével csatlakoztatjuk a gépre, így automatikusan feltölti tartályát, míg el nem éri a kívánt vízmagasságot; ekkor az úszóval ellátott szelep elzár. Berendezésünk kerekeken gurul, tehát átmozgatása egy másik munkaállomásra egyáltalán nem jelent gondot. A HydroPort gépek üzemeltetése nem igényel szakmai tudást, megfelelő működéséhez pedig nincs szükség állandó felügyeletre. A berendezések függőleges lamellái motorizáltak, így a hűtött levegő szélesebb területet tud bejárni, függőleges lamellái pedig kézzel állíthatók a munkaállomás dolgozóinak igényei szerint.
A berendezések működését végezhetik vízrákötés nélkül is, ekkor a gépek oldalán kialakított ajtón át tölthetik fel a víztartályt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük