Bányaipari párásítás, páratartalom szabályozás bányákban

Banyak_pormegkotese

Pormegkötés

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szálló por belélegzése, mennyire ártalmas mind a szervezetre. A kőbányászat illetve kőmegmunkálás iparágban szinte elkerülhetetlen, hogy a nagyon magas koncentrációban szennyezett kőporos levegő károsítsa a dolgozók szervezetét illetve ezzel együtt a környezetet is közvetve. Magas koncentrációban továbbá ronthatja a látási viszonyokat is, ami egyéb sérülésekhez, balesetekhez vezethet.

A levegő szennyezettségének csökkentése céljából, illetve pormegkötésre kiváló megoldást nyújtanak magas nyomású párásító rendszereink. A kiépített rendszerekben elhelyezett fúvókákból áradó porlasztott víz részecskéi a levegőben szálló porszemcsék felületére tapadnak és a föld felé kényszerítik azokat. Így nagymértékben csökken a levegőben szálló, egészség károsító hatású 100 micronos vagy annál kisebb méretű szennyeződések száma.

A magas nyomású párásító rendszerek így kiemelkedően magas hatékonysággal tisztítják meg a levegőt, mivel a magas páratartalmú levegőben a vízrészecskék a szennyeződéseket azonnal megkötik.

Rendszer használatával járó előnyök:

Az Oxyma magasnyomású párásító rendszerek megtervezése során a legfontosabb szempont, hogy megfeleljen az egyedi igényeknek. Kialakításuk és elrendezésük az épület, csarnok méreteit elrendezését figyelembe véve történik. A por-szennyeződés szemcsék megkötéséhez szükséges víz mennyiség kevés, illetve a közegben lecsapódott páramennyiség mértéke gyakorlatilag nulla. Mind a kibocsájtási pontok lokációja, mind a segéd berendezések, műszerek és szivattyú elhelyezésekor az a fő cél hogy 100%-os hatékonysággal működjön a rendszer. A saját gyártású kitűnő minőségű saválló acél fúvókáink biztosítják a tökéletes porlasztást. Magas minőségük garantálja a kifogástalan működést, ugyan akkor roppant egyszerűen kezelhetőek, könnyen felszerelhetőek.

Rendszereink kiépítése egyszerű folyamat. Nem igényel üzemi leállást.

A rendszer üzemelése teljes mértékben automatizálható, nem igényel speciális odafigyelést. Ezen túl, energiatakarékos, mivel amennyiben az üzemben, csarnokban leállítják a termelést, azzal egy időben a párásító rendszer üzemelése is leáll, így nem fogyaszt feleslegesen energiát, sem vizet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük