Csarnokhűtés Oxyma adiabatikus hűtés technológiákkal

Oxyma csarnokhűtés technológiák széles választékban

A nyári forróságban a csarnokokban gyakran előforduló probléma a túlságosan magas belső hőmérséklet. A csarnokok külső szerkezete a napsütés hatására átmelegszik, továbbá számos csarnokban a nagy belső hőterhelés miatt a dolgozók hőstressznek vannak kitéve. A tartósan 27°C effektív hőmérséklet feletti tartományban dolgozók számára a jogszabály alapján szünetidőt szükséges biztosítani, így a csarnokhűtés nem csak a humán komfort miatt kerül előtérbe, hanem a termelés sebessége és hatékonysága miatt is kulcsfontosságú az iparban.

Az alábbi táblázat a különböző belső hőmérsékleti viszonyok mellett kialakult teljesítményromlásról és a selejtek számának növekedéséről ad információkat:

Csarnokhutes_csarnok_hutes_report
(Csarnokhutes_csarnok_hutes_report)

Az adatokból egyértelműen látszik, hogy a csarnokban lévő meleg levegő nincs jó hatással a dolgozók teljesítményére és a kész termék minőségére sem. 

Az Oxyma csarnokhűtés rendszerek számos megoldást kínálnak ipari csarnokhűtésre és szellőztetésre. Széles termékpalettánk segítségével minden csarnokhűtés problémára megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást.

Az Oxyma csarnokhűtés technológiai megoldások:

 1. Csarnokhűtés HydroPort® mobil léghűtő berendezésekkel
 2. Csarnokhűtés egykörös – fix telepítésű – HydroBase® ipari adiabatikus léghűtő gépekkel
 3. Csarnokhűtés kétkörös – fix telepítésű – IntrCooll® ipari adiabatikus léghűtő berendezésekkel
 4. Csarnokhűtés meglévő légkezelőbe építhető OxyVap® adiabatikus hűtőfalas megoldással

 

1.) A HydroPort mobil léghűtő berendezésekkel történő csarnokhűtés

 

ipari_csarnokhutes_mobil_hutes
(ipari_csarnokhutes_mobil_hutes)

Mobil adiabatikus léghűtő berendezéseinkkel rendkívül alacsony beruházásból és későbbi alacsony karbantartási költségekből megvalósítható a csarnokhűtés. A mobil léghűtő gépek a munkaállomások közvetlen közelében elhelyezve 10-12°C-kal hűvösebb levegőt fújnak a dolgozókra, mint a csarnokban lévő hőmérséklet, így egyszerű és gyors megoldást biztosít a csarnokhűtés problémára, és megfelelő hőmérsékletet nyújt a munkavégzéshez. 

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi árajánlatot a HydroPort mobil léghűtő gépeinkre, melyekkel megvalósítható a csarnokhűtés helyi szinten a munkaállomásoknál.

 

2.) A HydroBase egykörös adiabatikus léghűtő gépeinkkel történő csarnokhűtés

 

csarnokhutes_csarnok_hutes
(csarnokhutes_csarnok_hutes)

A HydroBase műanyag házas ipari adiabatikus léghűtő berendezéseink a csarnokon kívül kerülnek elhelyezésre és egy rövid légcsatorna szakaszon keresztül árasztják el a csarnok alsó légterét folyamatos hűvös és friss levegővel. Az áramló hűvös levegő kiszorítja a csarnokból a meleg levegőt, így a belső levegő folyamatosan hűlni és frissülni tud, azonnal érezhetően megvalósul a csarnokhűtés. A befújt levegő hőmérséklete körülbelül 8-12°C-kal alacsonyabb, mint a környezeti hőmérséklet, így a csarnok tartózkodási zónájában elérhető az akár 27°C alatti effektív hőmérséklet is. A belső relatív páratartalom ezzel a csarnokhűtés technológiával 60-70 RH%-ban maximalizálódik a csarnokban. Ezzel a megoldással viszonylag alacsony beruházásból és rendkívül alacsony üzemeltetésből megvalósítható a csarnokhűtés, ráadásul a nagy mennyiségű friss levegő befújás miatt a helyiségben folyamatosan csökken a szálló por koncentrációja, az emulziógőz jelensége, valamint nagyban javul a belső levegő minősége, ezért még inkább komfortos a csarnokhűtés rendszer a bent dolgozók számára. Általánosságban elmondható, hogy az egykörös adiabatikus hűtés technológiánkkal a csarnokhűtés beruházási költsége körülbelül az 1/3 része, míg a későbbi üzemeltetés hozzávetőlegesen az 1/6 része egy folyadékhűtős légkezelő rendszerének.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi árajánlatot tervező mérnök kollégáinktól, hogy szakértő kollégáink segíthessenek megajánlani Önnek a legmegfelelőbb csarnokhűtés megoldásunkat!

 

3.) Innovatív kétkörös adiabatikus csarnokhűtés technológia

 

 

Ketkoros_adiabatikus_csarnokhutes
(Ketkoros_adiabatikus_csarnokhutes)

Az IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő gépünk az adiabatikus csarnokhűtés innovatív technológiája. A kifejezetten ipari csarnokhűtés alkalmazásra kifejlesztett megoldás szintén nagy mennyiségű hűvös- és friss levegőt juttat a csarnok alsó légterébe, így működés közben a belső levegő minősége is javul és tisztul, a fenti egykörös technológiához hasonlóan. A befújt levegő hőmérséklete akár 18-20°C-kal is alacsonyabb lehet, mint a környezeti hőmérséklet, így a csarnokban könnyedén kialakítható a belső 27°C alatti effektív hőmérséklet is. A kétkörös adiabatikus csarnokhűtés technológiánknál a belső relatív páratartalom 50-60 RH% között maximalizálódik. Az IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő gépeink speciális – öntisztító alumínium lamellás béléstestekkel vannak szerelve, melyek VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkeznek, így a csarnokhűtés maximális higiénia- és biztonság mellett üzemeltethető.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést, és egyedi árajánlatot! Épületgépész mérnök munkatársaink készséggel fogadják hívását, és segítenek kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb csarnokhűtés megoldást!

 

4.) Meglévő légkezelő rendszerbe építhető OxyVap adiabatikus hűtőfalas csarnokhűtés megoldás

 

adiabatikus_hutofalas_csarnokhutes
(adiabatikus_hutofalas_csarnokhutes)

Az OxyVap spec. alumínium lamellás béléstestekből építhető adiabatikus hűtőfalas rendszer szintén egy innovatív technológiája a csarnokhűtésnek. A béléstestek fonott alumínium lamellái speciális bevonattal rendelkeznek, amely egyszerre rendkívül jó vízmegtartó képességű, antikorrozív-, és antibakteriális. Az OxyVap alumínium béléstestek speciális kialakítása lehetővé teszi az öntisztító mechanizmust, így az folyamatosan letisztítja magáról a port és a vízben lévő oldott sókat a rendszer. Az OxyVap béléstestek különböző méretekben rendelhetőek és az alumínium rögzítő keret segítségével akár meglévő légkezelő rendszerbe is beépíthetőek. Így a csarnok légkezelője hűtési funkcióval is felruházható és viszonylag alacsony beruházási költségekből megvalósítható a csarnokhűtés. A befújt levegő hőmérséklete 10-13°C-kal alacsonyabb, mint a környezeti hőmérséklet. Az OxyVap béléstestekhez az AquaMizer keringető szivattyúink biztosítják a vízellátást és a víz keringetését, valamint az automatikus iszapolást a vezetőképesség függvényében. Az adiabatikus hűtőfalas csarnokhűtés rendszerünk bármilyen légkezelőbe utólagosan is beépíthető, így rugalmasan illeszkedik a meglévő szellőztető rendszerhez. 

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot tervező mérnök kollégáinktól a légkezelőbe építhető adiabatikus hűtőfalas csarnokhűtés rendszerre!

A fenti adiabatikus csarnokhűtés technológiák mindegyike alkalmazható ipari csarnokok hűtésére rendkívül alacsony beruházási és üzemeltetési költségekből.

 

A adiabatikus csarnokhűtés technológiák előnyei:

 • Egykörös rendszernél 8-12 °C-kal alacsonyabb befújt levegő hőmérséklet
 • Kétkörös technológiánál akár 20°C-kal alacsonyabb befújt levegő hőmérséklet
 • Alacsony villamos-energia- és vízfogyasztás
 • Működés közben tisztítja a belső levegőt, csökken a szálló por koncentrációja, csökken az emulziógőz jelensége, nő a belső levegő oxigéntartalma, csökken a szén-dioxid és a szén-monoxid tartalom
 • A víz párolgáshőjét használja fel a hűtési teljesítmény előállításához
 • Nem használ veszélyes és környezetre káros hűtőközeget
 • Üzemelés során nem fúj látható vizet, csak hűvös levegőt
 • EER érték, azaz a felvett energia és a leadott hűtőteljesítmény hányadosa: 30-40
 • Energiatakarékos, környezetbarát működés, alacsony üzemeltetés
 • Nincs szükség a hűtött tér izolálására, a nyitott ablak előnyösen befolyásolja a hatásfokot
 • Nem szárítja a levegőt, mint a hagyományos folyadékhűtős légkezelők
 • Nincs káros anyag kibocsátás, és CO2 kibocsátás
 • A magasabb páratartalmú levegő több hőt képes elnyelni, így egy adott hőterhelés kevésbé emeli a levegő hőmérsékletét
 • Magasan a legjobb ár/érték arány minden más csarnokhűtés megoldáshoz képest
 • Nagyobb légmennyiség bevitel, frissebb levegő, akár tíz-tizenötszörös légcsere is elérhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük