IntrCooll Plus

Tekintse meg IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő gépeink katalógusát:

Oxyma_IntrCooll_A4_Katalogus_HUN

A kétkörös evaporatív léghűtő berendezéseink két hűtési kör segítségével valósítják meg a befújt levegő lehűtését. Az IntrCooll gépek az OxyCom spec. fonott alumínium lamellás béléstestekkel vannak szerelve. Az OxyCom béléstestek vízmegtartó bevonata öntisztító, higiénikus és korrózióálló ezért a párolgási hatékonyság magasabb a hagyományos papír béléstesteknél. Az OxyCom béléstestek rendelkeznek a VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal, így hatékony védelmet biztosítanak a legionella baktérium ellen. Az IntrCooll gépek két ventilátorral vannak szerelve, melyek közül a felső az első -míg az alsó a második hűtőkörhöz tartozik. A felső ventilátor az OxyVap médián keresztül szívja a külső levegőt, amely a környezetbe távozik. A víz párolgása nem csak a levegőt hűti le, hanem az alumínium lamellás felületet is, ezáltal a gép tartályában lévő víz hőmérséklete lecsökken 20°C körüli értékre. A lehűtött vizet a keringető szivattyú bevezeti egy levegő-víz hőcserélőbe. Így a beszívott 36°C-os levegőt 27°C-os hőmérsékletre hűti elő az első körös hőcserélő normál hőátadás útján. A második hűtőkörhöz tartozó ventilátor az előhűtött levegőt átszívja az OxyVap béléstest alsó részén, így állandó entalpia mentén a párolgással járó hőelvonás segítségével továbbhűl a levegő akár 18°C értékre. Az IntrCooll gépek ezt a hűvös levegőt juttatják be a csarnokba. A fenti hőmérséklet értékek a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében változhatnak.

 Az IntrCooll Plus gépünk villamos-energiafelvétele 3,07 kWh, vízfogyasztása pedig kevesebb, mint 90 liter/óra. Az IntrCooll Plus hűtőteljesítménye elérheti akár a 105 kWh értéket is.

A gép 15 000 m3/h friss, 18°C-os levegőt képes bejuttatni a csarnokba és az EER értéke 35. A kétkörös adiabatikus hűtés esetén a belső relatív páratartalom 55%-ban maximalizálható.

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_leghuto_mukodesi_elv

A két körös hűtési elv:

Az indirekt és a direkt evaporatív hűtés egy természetes hűtési eljárás, amely két lépésben hűti a környezeti levegőt:

  • Az első hűtési lépcső: A speciális OXYVAP® alumínium béléstesteken a felső ventilátor átszívja a környezeti levegőt. A víz párolgását követően a béléstesttel érintkező víz hőmérséklete lecsökken, akárcsak egy hűtőtorony működése közben. Az alacsony hőmérsékletű vizet egy hőcserélőn keresztül forgatja a berendezés, így abszolút nedvesség hozzáadása nélkül -8-12°C-kal előhűti a levegőt a második hűtési kör számára.
  • A második hűtési lépcső: Az előhűtött külső levegőt tovább hűtjük az OXYVAP® speciális alumínium direkt evaporatív hűtési médián, így a teljes ∆t elérheti az akár -22°C-os értéket, a belső páratartalom pedig 50-55%-ban maximalizálódik a beltérben, így az IntrCooll® teljes mértékben méltón vetekszik a folyadékhűtő rendszerekkel, elhanyagolható energiafogyasztás mellett. Az OXYVAP speciális béléstest VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, így a legionella elleni védelem 100%-os hatékonyságú.

Az IntrCooll® két körös evaporatív hűtés előnyei:

  • A nagy hatékonyságú normál evaporatív léghűtőkhöz képest -6°C-kal hűvösebb levegő
  • VDI 6022 német higiéniai tanúsítvány, 100%-os legionella elleni védelem
  • Öntisztító mechanizmus, kevesebb lerakódás, jobb hatásfok
  • Kevesebb nedvességet ad hozzá a levegőhöz (jellemzően -30-50%-kal kevesebb) a hagyományos direkt evaporatív léghűtőkhöz képest
  • Kevesebb víz és villamos-energiafogyasztás, hiszen a jobb hűtési hatékonyság miatt nincs szükség 10-15x-ös légcserére

Leírás

 

Típusszám IntrCooll
Hűtőteljesítmény (maximális) 103 kW
Légszállítás  15 000 m3/h
Ventilátor típus Centrifugális
Csatlakoztatható légcsatorna keresztmetszet 950*950 mm
Nyomáskülönbség 90 Pa
Csatlakozási lehetőség Alul
Hűthető terület 500-600 m2
Elektromosság 3 fázis, 400V/50 Hz
Elektromos teljesítmény 3 070 W
Fokozatszám 3
Zajszint <80 dB(A)
Víztartály térfogat 90 liter
Vízfogyasztás max. 100 liter/óra
Nettó súly 385 kg
Bruttó súly  475 kg
Méretek 1899*1899*1434 mm
Hűtőkörök száma 2 db hűtőkör
Vezérlés típusa LCD
Hőmérséklet és páratartalom vezérlés Opcióként lehetséges
Fázisvesztés védelem Igen
Túltöltés védelem Igen
Szivattyú szárazon futás védelem Igen
Automatikus vízürítés Igen
Automatikus béléstest lefuvatás Igen
Béléstest por előszűrő betét Nem