IntrCooll Plus

Tekintse meg IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő gépeink katalógusát:

Oxyma_IntrCooll_A4_Katalogus_HUN

A kétkörös evaporatív léghűtő berendezéseink két hűtési kör segítségével valósítják meg a befújt levegő lehűtését. Az IntrCooll gépek az OxyCom spec. fonott alumínium lamellás béléstestekkel vannak szerelve. Az OxyCom béléstestek vízmegtartó bevonata öntisztító, higiénikus és korrózióálló ezért a párolgási hatékonyság magasabb a hagyományos papír béléstesteknél. Az OxyCom béléstestek rendelkeznek a VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal, így hatékony védelmet biztosítanak a legionella baktérium ellen. Az IntrCooll gépek két ventilátorral vannak szerelve, melyek közül a felső az első -míg az alsó a második hűtőkörhöz tartozik. A felső ventilátor az OxyVap médián keresztül szívja a külső levegőt, amely a környezetbe távozik. A víz párolgása nem csak a levegőt hűti le, hanem az alumínium lamellás felületet is, ezáltal a gép tartályában lévő víz hőmérséklete lecsökken 20°C körüli értékre. A lehűtött vizet a keringető szivattyú bevezeti egy levegő-víz hőcserélőbe. Így a beszívott 36°C-os levegőt 27°C-os hőmérsékletre hűti elő az első körös hőcserélő normál hőátadás útján. A második hűtőkörhöz tartozó ventilátor az előhűtött levegőt átszívja az OxyVap béléstest alsó részén, így állandó entalpia mentén a párolgással járó hőelvonás segítségével továbbhűl a levegő akár 18°C értékre. Az IntrCooll gépek ezt a hűvös levegőt juttatják be a csarnokba. A fenti hőmérséklet értékek a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében változhatnak.

 Az IntrCooll Plus gépünk villamos-energiafelvétele 3,07 kWh, vízfogyasztása pedig kevesebb, mint 90 liter/óra. Az IntrCooll Plus hűtőteljesítménye elérheti akár a 105 kWh értéket is.

A gép 15 000 m3/h friss, 18°C-os levegőt képes bejuttatni a csarnokba és az EER értéke 35. A kétkörös adiabatikus hűtés esetén a belső relatív páratartalom 55%-ban maximalizálható.

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_leghuto_mukodesi_elv

A két körös hűtési elv:

Az indirekt és a direkt evaporatív hűtés egy természetes hűtési eljárás, amely két lépésben hűti a környezeti levegőt:

  • Az első hűtési lépcső: A speciális OXYVAP® alumínium béléstesteken a felső ventilátor átszívja a környezeti levegőt. A víz párolgását követően a béléstesttel érintkező víz hőmérséklete lecsökken, akárcsak egy hűtőtorony működése közben. Az alacsony hőmérsékletű vizet egy hőcserélőn keresztül forgatja a berendezés, így abszolút nedvesség hozzáadása nélkül -8-12°C-kal előhűti a levegőt a második hűtési kör számára.
  • A második hűtési lépcső: Az előhűtött külső levegőt tovább hűtjük az OXYVAP® speciális alumínium direkt evaporatív hűtési médián, így a teljes ∆t elérheti az akár -22°C-os értéket, a belső páratartalom pedig 50-55%-ban maximalizálódik a beltérben, így az IntrCooll® teljes mértékben méltón vetekszik a folyadékhűtő rendszerekkel, elhanyagolható energiafogyasztás mellett. Az OXYVAP speciális béléstest VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, így a legionella elleni védelem 100%-os hatékonyságú.

Az IntrCooll® két körös evaporatív hűtés előnyei:

  • A nagy hatékonyságú normál evaporatív léghűtőkhöz képest -6°C-kal hűvösebb levegő
  • VDI 6022 német higiéniai tanúsítvány, 100%-os legionella elleni védelem
  • Öntisztító mechanizmus, kevesebb lerakódás, jobb hatásfok
  • Kevesebb nedvességet ad hozzá a levegőhöz (jellemzően -30-50%-kal kevesebb) a hagyományos direkt evaporatív léghűtőkhöz képest
  • Kevesebb víz és villamos-energiafogyasztás, hiszen a jobb hűtési hatékonyság miatt nincs szükség 10-15x-ös légcserére

Leírás

 

TípusszámIntrCooll
Hűtőteljesítmény (maximális)103 kW
Légszállítás 15 000 m3/h
Ventilátor típusCentrifugális
Csatlakoztatható légcsatorna keresztmetszet950*950 mm
Nyomáskülönbség90 Pa
Csatlakozási lehetőségAlul
Hűthető terület500-600 m2
Elektromosság3 fázis, 400V/50 Hz
Elektromos teljesítmény3 070 W
Fokozatszám3
Zajszint<80 dB(A)
Víztartály térfogat90 liter
Vízfogyasztásmax. 100 liter/óra
Nettó súly385 kg
Bruttó súly 475 kg
Méretek1899*1899*1434 mm
Hűtőkörök száma2 db hűtőkör
Vezérlés típusaLCD
Hőmérséklet és páratartalom vezérlésOpcióként lehetséges
Fázisvesztés védelemIgen
Túltöltés védelemIgen
Szivattyú szárazon futás védelemIgen
Automatikus vízürítésIgen
Automatikus béléstest lefuvatásIgen
Béléstest por előszűrő betétNem