IntrCooll forradalmi, higiénikus párahűtés berendezések - A hagyományos klímák környezetbarát alternatívája

A természetes párahűtés sosem volt ennyire COOL! IntrCooll® a hagyományos klímák és folyadékhűtővel ellátott légkezelő rendszerek egyetlen alternatívája!

 

IntrCooll® Párahűtés technológia

 

Az IntrCooll® párahűtés termékek környezetbarát és energiatakarékos komfort hűtést biztosítsanak ipari létesítményekben. A párahűtés folyamata két körös hűtésen alapul, egy indirekt és egy direkt adiabatikus hűtés ciklusok. Modern ipari létesítmények mesterségesen szabályozott szellőztetést és friss levegő pótlást igényelnek a meleg és szennyezett belső levegő kiszorításához és az egészséges belső környezet kialakításához. Az IntrCooll® kétkörös adiabatikus hűtés biztosítja, hogy egész évben megfelelő mennyiségű friss levegő kerüljön a helyiségbe. A nyári szezonban a külső meleg levegőt aktívan lehűti a párahűtés segítségével, hogy stabil és kényelmes beltéri klímát biztosítson elhanyagolható energiafogyasztással a hagyományos légkondicionáló rendszerekhez képest.

Ketkoros_adiabatikus_hutes_parahutes

Az IntrCooll® két körös párahűtés elve:

 

A két körös párahűtés egy természetes hűtési eljárás, amely két lépésben hűti a környezeti levegőt:

  • Az első hűtési lépcső – A víz párahűtése: A speciális OXYVAP® alumínium béléstesteken a felső ventilátor átszívja a környezeti levegőt. A víz párolgását követően a béléstesttel érintkező víz hőmérséklete lecsökken, akárcsak egy hűtőtorony működése közben megvalósuló párahűtés folyamatnál. Az alacsony hőmérsékletű vizet egy levegő-víz aluminium lamellás hőcserélőn keresztül forgatja a berendezés, így normál hőátadás útján, nedvesség hozzáadása nélkül -8-12°C-kal előhűti a levegőt a második hűtési kör számára.
  • A második hűtési lépcső – A levegő párahűtése: Az előhűtött külső levegőt tovább hűtjük az OXYVAP® speciális alumínium direkt adiabatikus médián, így a teljes -mindkét körön lévő – ∆t elérheti az akár -22°C-os értéket, a belső páratartalom pedig 50-60%-ban maximalizálódik a belső térben, így az IntrCooll® párahűtés teljes mértékben vetekszik a hagyományos folyadékhűtő rendszerekkel, elhanyagolható energiafogyasztás mellett. Az OXYVAP speciális adiabatikus béléstest VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, így a legionella elleni védelem 100%-os hatékonyságú.

 
A forradalmi megoldással -80% villamos-energiamegtakarítás realizálható a hűtésre szánt villamos-energiából.

 

 

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_leghuto_mukodesi_elv

IntrCooll® kétkörös forradalmi párahűtés – Az IntrCooll ® két hűtési körének szemléltetése a gyakorlatban

 

A kétkörös evaporatív léghűtő berendezéseink két hűtési kör segítségével valósítják meg a befújt levegő lehűtését. Az IntrCooll gépek az OxyVap spec. fonott alumínium lamellás béléstestekkel vannak szerelve. Az OxyVap béléstestek vízmegtartó bevonata öntisztító, higiénikus és korrózióálló ezért a párolgási hatékonyság magasabb a hagyományos papír béléstesteknél. Az OxyVap béléstestek rendelkeznek a VDI 6022 német higiéniai tanúsítvánnyal, így hatékony védelmet biztosítanak a legionella baktérium ellen. Az IntrCooll gépek két ventilátorral vannak szerelve, melyek közül a felső az első, míg az alsó a második hűtőkörhöz tartozik. A felső ventilátor az OxyVap médián keresztül szívja a külső levegőt, amely a környezetbe távozik. A víz párolgása nem csak a levegőt hűti le, hanem az alumínium lamellás felületet is, ezáltal a gép tartályában lévő víz hőmérséklete lecsökken 20°C körüli értékre. A lehűtött vizet a keringető szivattyú bevezeti egy levegő-víz hőcserélőbe. Így a beszívott 36°C-os levegőt 27°C-os hőmérsékletre hűti elő az első körös hőcserélő normál hőátadás útján. A második hűtőkörhöz tartozó ventilátor az előhűtött levegőt átszívja az OxyVap béléstest alsó részén, így állandó entalpia mentén a párolgással járó hőelvonás segítségével továbbhűl a levegő akár 18°C értékre. Az IntrCooll gépek ezt a hűvös levegőt juttatják be a csarnokba. A fenti hőmérséklet értékek a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében változhatnak.

Az IntrCooll Plus gépünk villamos-energiafelvétele 3,07 kWh, vízfogyasztása pedig kevesebb, mint 90 liter/óra. Az IntrCooll Plus hűtőteljesítménye elérheti akár a 105 kWh értéket is. A gép 15 000 m3/h friss, 18°C-os levegőt képes bejuttatni a csarnokba és az EER értéke 35. A kétkörös adiabatikus hűtés esetén a belső relatív páratartalom 55%-ban maximalizálható.

A fenti műszaki tartalom teljes mértékben eleget tesz az ISO 50001:2012 szabvány követelményeinek.

 

Az IntrCooll® két körös párahűtés előnyei:

  • A nagy hatékonyságú a hagyományos párahűtés gépekhez képest -8-10°C-kal hűvösebb levegő
  • VDI 6022 német higiéniai tanúsítvány, 100%-os legionella elleni védelem
  • Öntisztító mechanizmus, kevesebb lerakódás, jobb hatásfokú hűtés
  • Kevesebb nedvességet ad hozzá a levegőhöz (jellemzően -30-50%-kal kevesebb) a hagyományos direkt párahűtés technológiákhoz képest
  • Kevesebb víz és villamos-energiafogyasztás, hiszen a jobb párahűtés hatékonyság miatt nincs szükség 10-15x-ös légcserére

 

IntrCooll_evaporativ_parahuto_berendezes  

 

 Intelligens és intuitív vezérlőrendszerrel

Az IntrCool központi párahűtés vezérlőrendszere minden körülmények között maximális hatékonyságot és minimális vízfelhasználást garantál. Figyeli a környezeti hőmérsékletet, a környezeti páratartalmat, a beltéri hőmérsékletet és páratartalmat, a tartályban lévő víz hőmérsékletét, valamint automatikus ürítéssel van ellátva, amely a tartályban lévő víz vezetőképességének függvényében működik. Az automatikus vezérlés a ventilátor sebességét frekvenciaváltóval szabályozza és a mért adatok függvényében három üzemmódban működtethető:

1) Szabadhűtés (környezeti levegő befúvás, ha a külső légállapotok lehetővé teszik)

2) Egykörös adiabatikus hűtés (csak az első hűtőkör üzemel, melegebb környezeti légállapotok mellett)

3) Kétkörös adiabatikus hűtés (mindkét hűtőkör üzemel, extrém meleg környezeti légállapotok mellett)

 

Két modell áll rendelkezésre a kétkörös forradalmi adiabatikus léghűtő gépeinkből

Az IntrCooll ® forradalmi párahűtés technológia kétméretben elérhető: Az IntrCooll és az IntrCooll Plus, melyek 6.500 m3/h és 15.000 m3/h légszállítással rendelkeznek. Külső 38°C-os kültéri körülmények között és 20%-os relatív páratartalom mellett az IntrCooll® léghűtő gépek hűtőteljesítménye 55 kW, az IntrCooll® Plus pedig 103 kW hűtési teljesítményt biztosít mindössze 1,5 kW és 3 kW input villamosenergiából és max. 100 l/h vízből.

 

Tekintse meg az IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő gépek katalógusát az alábbi linken:

 

IntrCooll-Plus-Tervezoi-Katalogus.pdf

 

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi párahűtés ajánlatot. Munkatársaink készséggel fogadják hívását.