Növényházak légkezelése

Párásítás üvegházakban

A melegházak hozamának maximalizálásához elengedhetetlen a növények számára legoptimálisabb légkör kialakítása. Az üvegházak relatív páratartalmának minimum 35%-osnak kell lennie, de bizonyos növények akár 70-75%-ot is igényelnek, gombák esetében pedig akár a 90-95% a célszám. Amennyiben ez az érték alacsonyabb, a hő bennragad az épületben és a növények nem képesek megfelelően fejlődni, rosszabb esetben ki is pusztulhatnak. A túl magas érték sem tesz jót a növényház lakóinak, különböző növényeknél különböző fejlődési rendellenességekhez vezet a túlzott páratartalom.
Az Oxyma vízporlasztásos párásító rendszerrel, nagy pontossággal szabályozható az üvegház páratartalma és hőmérséklete egyaránt. Az állandó és precíz beállítású légkörben növényei maximális hozamát teszi lehetővé, elkerülve a kipusztulás veszélyét.

• A nyári meleg időszakban az Oxyma vízporlasztásos rendszerrel egyszerre tudja hűteni és párásítani a növényház levegőjét
• A hidegebb évszakokban pedig a fűtés okozta esetleges száraz levegő javítását, illetve megelőzését teszi lehetővé a párásítással

Rendszereink használatával maximális növényhozamot érhet el és akár a trópusi növények termesztése sem jelent gondot. Ezutóbbiak esetén a nem megfelelő permetezés sokszor gátat szab a fejlődésnek, de rendszerünkbe adagolva a permetező szert két legyet üthet egy csapásra.
Az Oxyma párásító rendszerek minden esetben egyedi tervek alapján készülnek a kívánt helyszínre szabva. Gondosan ügyelünk az alkatrészek minőségére, saválló csöveink és egyedi gyártású fúvókáink biztosítják a gondtalan és időtálló működést. Referenciáink biztosítékot nyújtanak afelől, hogy akár 5+ év folyamatos használat mellett sem igényel rendszerünk (komolyabb) karbantartást.
Keresse fel energetikai mérnök kollégáinkat még ma, hogy átfogóbb ismeretet kapjon az Oxyma vízporlasztásos párahűtő rendszerekről!