Párásítás és párahűtés boros pincékben

Boros pincék párásítása

Párásítás és párahűtés boros pincékben

Az Oxyma hűtó-párásító rendszerekkel egyszerűen szabályozhatja boros pincéjének hőmérsékletét és páratartalmát egyaránt.

Rendszereink segítségével fokozható a termelékenység, elkerülhető az anyagi illetve a minőségi romlás. Az első számú problémát az éves szinten szélsőségesen változó páratartalom okozza. Az általános légkondicionáló berendezések alkalmazásával a levegőt szárítják. Ennek következtében a hordók kiszáradnak, ez kedvezőtlenül hat a minőségre így anyagi károkhoz vezet.

A napjainkban egyre gyakrabban alkalmazott irányított erjesztéses technológia során , valamint a hasonlóan modern módszerek elterjedésével egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a mesterséges hűtésnek a bortermelési eljárás során.

A bortermelés során a hordók védve vannak a huzattól, a fénytől ezek mellett elengedhetetlen az optimális páratartalom fenntartása. Az optimális értékről 65 % – 85% között beszélhetünk./5 %-nál alacsonyabb páratartalom mellett a kiszáradás veszélye fenyegeti a hordókat, még 85 % felett kéretlen és kártékony penész- és gombakultúrák telepedhetnek meg. Ezek a tényezők azonban teljes mértékben kiküszöbölhetők amennyiben optimális szinten szabályozza pincéjének páratartalmát.

Az Oxyma párásító rendszerek által generált páraköd 3-6 mikorn közötti cseppekből áll. Ezeknek mértéke annyira kicsi, hogy azonnal elpárolognak a levegő közegében, nem csapódnak ki sem a hordókon, sem egyéb felületeken. Emellett a hordók az optimálisan beállított páratartalom szint mellett nem száradhatnak ki, valamint a borok természetes párolgása is megakadályozhatóvá válik.

A borászatban alkalmazott párásító rendszereinkkel könnyen kezelhetőbbé és kiszámíthatóbbá válik a kiváló minőségű bor készítésének feltétele.

Ezen rendszerek roppant alacsony fenntartási költséggel működnek, különösen, ha összehasonlítjuk más a piacon szereplő párásításra és külön hőmérsékletszabályozásra kínált eszközökkel. Az alacsony működési költség mellett, beszerelésük gyors és egyszerű ugyanakkor professzionális segítséget nyújt a termelésben.

Előnyei továbbá:

  • tisztítja a levegőt
  • jótékony hatással van az esetlegesen allergiás panaszokkal küzdő szervezetre
  • szagtalanít
  • leköti a port
  • környezetbarát működés

Összefoglaló rendszereink használatával kapcsolatban:

  • rendszereinkkel növelhető a borospincék teljesítőképessége, termelékenysége
  • megszüntethető a fahordók kiszáradásának problémája
  • segít a megfelelő hőmérséklet állandó megtartásában
  • az állandó páratartalom biztosított
  • a piacon lévő más hűtési technológiákkal szemben kiemelkedően gazdaságos, roppant alacsony fenntartási költséggel üzemelnek

Termosztáttal, páratartalom mérővel, időkapcsolóval működtethetőek a rendszereink így teljes mértékben szabályozhatóvá válik a borospince belső levegője, annak hőmérséklete illetve páratartalma. A külső környezeti hatásoktól teljesen függetlenül biztosítja az állandó optimális belső környezetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük