HydroPort evaporatív mobil léghűtő berendezések segítségével

Helyi hűtés csarnokokban

Helyi hűtés csarnokokban

Az ipari gyártóüzemek, raktárok gyakran nagy légtérrel és belmagassággal rendelkező csarnokokban kerülnek kialakításra. A csarnokon belül elhelyezkedő munkaállomások pedig általában kisebb területeken helyezkednek el, így a csarnokban dolgozók is elszórtan a munkaállomások közelében tartózkodnak a csarnokokon belül.

Ezen ipari létesítmények komfort hűtése a nagy légtér valamint a magas külső-belső hőterhelések végett óriási energiákat emészt fel, így jelentősen növeli az üzemeltetési költségeket, ezáltal a gyártás költségeit.

A HydroPort evaporatív mobil léghűtő berendezések használata mellett a munkaállomások helyi hűtése biztosítható minimális víz –és energiafogyasztás mellett. Így nem szükséges több száz kW energiával hűteni a komplett üzemet, elegendő a HydroPort gépek használata a munkaállomások mellett.

Különböző esettanulmányok igazolják, hogy hűtött munkakörnyezetben nő az egyéni teljesítőképesség és a dolgozók hatékonyabban képesek a munkavégzésre. Ezen kívül a megbetegedések és a munkahelyi balesetek száma pedig egyértelműen csökken a hőmérséklet szempontjából komfortos munkahelyi környezetben!

nasa-report

A HydroPort evaporatív léghűtő berendezések rendkívül alacsony bekerülési ára mellett, minimális üzemeltetési költséggel akár 8-12°C fokos hőmérséklet csökkenés is elérhető, így az ipari létesítményekben, szerelőműhelyekben dolgozó munkatársak selejt nélkül képesek termelni és a hibalehetőség teljesen minimálisra csökken a hűvösen biztosított környezetben.

Ügyfelelinknek a legionella baktériumtól sem kell aggódnia ezen megoldás esetén, hiszen számos megoldást kínálunk a HydroPort berendezések tápvizének biológiai és kémiai kezelésére, így garantáljuk a higiénikus és biztonságos működést.

A HydroPort evaporatív mobil léghűtő berendezések előnyei és tulajdonságai:

  • kizárólag a szükséges területet hűti, a hűtési intenzitás, a légsebesség és a levegő iránya könnyen módosítható az dolgozók igényeihez mérten
  • alacsony bekerülési költség: nincs rendszertervezési, – engedélyeztetési és – építési költség, valamint a gépek beszerzési ára is rendkívül alacsony
  • üzemeltetése energiatakarékos és költséghatékony (minimális víz- és villamos energiafogyasztás). Rendkívül nagy EER érték (25-40)
  • karbantartásuk és tisztításuk szintén rendkívül olcsó és egyszerű, cégünk vállalja a gépek karbantartását, folyamatosan raktározunk javító alkatrészeket, továbbá egyedi vízkezelő rendszert tervezünk a berendezésekhez
  • a gépek kerekeken gurulnak, így mobilitásuknak köszönhetően bármilyen területre és munkaállomásra könnyen áthelyezhetőek
  • a gépek kezelése nem igényel szakértelmet és műszaki felügyeletet, használatuk rendkívül egyszerű
  • nyitott, félig nyitott és zárt terekben is rendkívül jó hűtési hatékonysággal üzemelnek
  • száraz – téli időszakban a gépek alkalmasak a belső relatív páratartalom megfelelő szinten tartására és szabályozására, így az üzemeltetők télen is hasznát veszik a berendezéseknek

Energetikai mérnök munkatársaink ingyenes helyszíni felmérést végeznek annak érdekében, hogy minden fennálló problémára a legoptimálisabb megoldást javasoljuk és, hogy kedves és leendő ügyfelünk minden felmerülő kérdésre megfelelő választ kapjon! Forduljon hozzánk bizalommal!