Élelmiszer tárolás

Zoldsegek_gyumolcsok_parasitasa

Zöldség, gyümölcs párásítás

Az Oxyma párásító rendszerek egyik lehetséges alkalmazási területe logisztikai központokban vagy akár áruházláncokon belül a gyümölcs- és zöldségstandok, tengeri állatokból és halból készült termékek pultjai, hús és sajt pultok.

A friss élelmiszereknél a vízveszteség jelentős súlycsökkenést okozhat: a zöldségeknél 15-52%, sajtnál 8%, húsnál 16%, halaknál 14%. Ebből egyenesen következtethetők a gazdasági veszteségek.

A párásító rendszerek optimális szinten tartják a gyümölcs-, zöldség-, sajt, hal- és húsfélék környezeti levegőjének nedvességtartalmát és lassítják a kiszáradás folyamatát. A párásító rendszereink használatával egy esztétikailag is vonzó áruválaszték valósítható meg, a friss áru felülete nedves, fényes, élénk színű lesz. A legtöbb gyümölcs és zöldség jelentős hányada javarészt víz. A frissesség elvesztéséért a gyors kiszáradás a felelős, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. A halból és tengeri állatokból készült termékek is ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, valamint a frissesség elvesztésének, hisz tényleges tömegük 50-70%-a víz. A párásító rendszereink használatával megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát.
Sok húskészítményt és kolbászféleséget (töltött hús) szintén veszélyeztet a kiszáradás, tárolásuk és fűszerezésük meghatározott környezeti légminőséget igényel.

Az Oxyma párásító rendszerek előnyei:

  • Bármilyen szintű állandó relatív páraszint biztosítása
  • Távol tartja az élősködőket, repülő bogarakat és szúnyogokat
  • A párásító rendszer használata szabályozhatóvá teszi a mikroklímát bármelyik évszakban
  • Professzionális, egyedi gyártású minőségi anyagok és alkatrészek
  • Garantált cseppenés,-és probléma mentes működés, folyamatos és megbízható üzem
  • Csökkenti a kellemetlen szagokat, leköti a port, a pollent, tisztítja a levegőt
  • Minden más párásító rendszerrel szemben rendkívül gazdaságos működés, egyszerű karbantartás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük