Prémium ipari párásítás fúvókák

A direkt porlasztásos párásításra használható, kifejezetten nehézipari körülményekre és folyamatos üzemre tervezett fúvókáinkat mi magunk fejlesztettük és gyártatjuk.

Leírás

Ezen rendszerek esetén rendkívül fontos szempont a szórófej anyagából fakadó magas ellenálló és korrózióálló képesség, valamint a fúvóka belső kialakítása.
A párásításra használt szórófejeknél kritérium követelmény továbbá a cseppenés mentesség, az egységes és folyamatos szóráskép, valamint a furat esetleges dugulásának a megakadályozása.

Az általunk használt fúvókák anyaga magas króm tartalmú rozsdamentes acél. Ez az anyag tökéletesen ellenáll az agresszív RO víz által generált korróziónak és rendkívüli keménysége miatt magas ellenálló képességgel bír a vízben lévő esetleges mechanikai szennyeződésekből fakadó kopásoknak. Így a furatátmérő a hosszú és folyamatos használat mellett sem változik.

A fúvókák belsejének kialakítása, a furat kidolgozása, a visszacsapó szelep, valamint az előszűrő is rendkívül fontos tényező, ha cseppenés mentes fúvókákról beszélünk. A belső kialakítás ugyanúgy fontos a megfelelő szóráskép, valamint a visszacsapó szelep záró felületének kidolgozása végett.

A visszacsapó szelep egy speciális, magas ellenálló képességű és edzett rugóból, valamint egy speciális gömb alakú gumi kompozitból áll. A gumi kompozit anyaga is rendkívül fontos, hogy a folyamatos súrlódás és az RO víz ne koptassa el a záró felületet. A visszacsapó szelep 8 bar nyomás alatt zár, felette nyitott állapotban van. A visszacsapó szelep és a gumi gömbbel érintkező záró felület kialakítása rendkívül fontos a cseppenés mentes üzemeltetés végett.

Az utolsó fontos tényező a fúvókákban található előszűrő betét. A szűrő tökéletesen passzol a furatba ezért a víz kénytelen áthaladni a finom szűrőfelületen. Az előszűrő meggátolja, hogy a vízben maradt mechanikai szennyeződések elérhessenek a visszacsapó szelepig, valamint a furatig.

Ezen rendszereknél nem csak a vízben maradt mechanikai szennyeződések okozhatnak csepegés, valamint dugulás és szóráskép problámákat. A folyamatos üzem során a szivattyúból is származhatnak kopószemcsék és egyéb szennyeződések, valamint a nagy potenciál különbség miatt az alacsony vezetőképességű RO víz képes a rendszerben oldani a fémeket, így szállítani az oldott ásványi anyagokat. Ha ezek a részecskék és kopó szemcsék eljutnak a visszacsapó szelepig, képesek kitámasztani annak zárófelületét, valamint a furatig eljutva képesek eltömíteni azt.

Fúvókáink számos ipari területen kerültek beépítésre. A legrégebbi referenciánkból származó eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a fúvókák 10 év után is folyamatos és egyenletes szórásképpel porlasztanak, míg a cseppenés mentességük 10 év után is garantált. A 10 év alatt a fúvókában lévő előszűrő cseréjén kívül semmi másra nem volt szükség, egyetlen egy szórófejet sem cseréltünk a rendszerben.

Az Oxyma professzionális-precíziós párásító fúvókák nyomás-térfogatáram diagramja:

A fenti diagramból látható az Oxyma professzionális-precíziós párásító fúvókák nyomás-térfogatáram diagramja:

60 micron Oxyma fúvóka: 0,6 l/h/80 bar

Tökéletesen alkalmazható extrém kis belmagasságú terek párásítására, valamint gyártó gépek belső kamráinak párásítására. Rendkívül finom szóráskép.

100 micron Oxyma fúvóka: 1,1 l/h/80 bar

Kis belmagasságú (<3 m) terek párásítására, valamint gyártó gépek belső kamráinak párásítására. Extrém finom szóráskép.

150 micron Oxyma fúvóka: 2 l/h/80 bar

Kis -és közepes belmagasságú (3-5 m) terek párásítására. Nagyon finom szóráskép.

200 micron Oxyma fúvóka: 3 l/h/80 bar

Nagyobb belmagasságú (5-8 m) terek párásítására. Finom, hosszú szóráskép.

220 micron Oxyma fúvóka: 4,6 l/h/80 bar

Extrém nagy belmagasságú (8-12 m) terek párásítására, légcsatornába integrált rendszerekhez, adiabatikus hűtési rendszerekhez. Finom, még hosszabb szóráskép.

250 micron Oxyma fúvóka: 6,3 l/h/80 bar

Légcsatornába integrált rendszerekhez és adiabatikus hűtési rendszerekhez készült kivitelek. Pormegkötésre és szagmegkötésre is alkalmazhatóak. Hosszú és nehéz szóráskép.

270 micron Oxyma fúvóka: 8,4 l/h/80 bar

Légcsatornába integrált rendszerekhez és adiabatikus hűtési rendszerekhez készült kivitelek. Pormegkötésre és szagmegkötésre is alkalmazhatóak. Hosszú és nehéz szóráskép.

A cseppenés mentesség, valamint a folyamatos szóráskép ezen fúvókák használatával 100%-ig garantált.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prémium ipari párásítás fúvókák” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük