Kültéri adiabatikus hűtésre használt fúvókák

Ezen szórófejek esetén a magas ellenálló és korrózióálló képesség kevésbé fontos tekintettel arra, hogy a kültéri rendszerek esetén nem feltétlen használunk RO vizet, továbbá kevésbé fontos a cseppenés mentesség. Éppen ezért a fúvókák árszintje is alacsonyabb.

Leírás

Kulteri_hutesre_hasznalt_fuvokak

A fúvókák anyaga általában:

  • bronz
  • réz
  • galván bevonatú acél
  • rozsdamentes acél

A szórófejben található furatot számos gyártó igyekszik a lehető legkeményebb anyagba ágyazni.

A fúvókák fejét tekintve megkülönböztetünk

  • réz vagy bronz furattal
  • acélba ágyazott furattal
  • rozsdamentes acélba ágyazott furattal
  • kerámiába ágyazott furattal
  • rubinba vagy zafírba ágyazott furattal rendelkező fúvókákat.

Hűtési rendszereinkben használunk rubin fejes és kerámia fejes fúvókákat. A legtöbbször akkor van rájuk szükség, amikor a kezelt víz ásványi anyag tartalma magas, illetve ha a mechanikai szűrés nem megfelelő. Ezek a fúvókák megfelelően ellenállnak a mechanikai szennyeződéseknek, de a korrózió álló képességük nem mondható jónak.

A szórófejek nem feltétlen rendelkeznek előszűrővel, de természetesen opcióként lehet kérni hozzájuk. A fúvókákban lévő visszacsapó szelep rugója és záró felülete koránt sem hosszú távú folyamatos működésre lett tervezve. Ezeknek a fúvókáknak az ellenálló képessége nem mondható jónak, cseppenésmentességük és szórásképük pedig átlagosnak mondható. A keményebb kerámia, rubin vagy zafír anyagból készült furattal ellátott fúvókák furatának ellenálló képessége magas, azonban előfordulhat a magas nyomás hatására, hogy kilövi magából a beragasztott rubin betétet, így életveszélyessé válhat. Elsősorban kültéri hűtési rendszerekhez, kondenzátor előhűtési rendszerekhez ajánljuk, professzionális ipari párásító rendszerekhez nem, vagy csak különleges esetben alkalmasak. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a fenti fúvókákat 2-3 éven belül cserélni szükséges.

A folyamatos szórásképet és a cseppenés mentességet nem tudjuk garantálni a fenti szórófejek használatával.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kültéri adiabatikus hűtésre használt fúvókák” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük