Innováció az ipari adiabatikus hűtés és párahűtés területén

IntrCooll-adiabatikus-hutes

Innovatív kétkörös adiabatikus hűtés, párahűtés

Forradalmian új – innovatív megoldásunk az adiabatikus hűtés, párahűtés területén az IntrCooll kétkörös adiabatikus léghűtő berendezések. Végre megérkezett a technológia, amely segítségével megvalósítható a nagyméretű ipari létesítmények fenntartható, energiatudatos és környezettudatos komfort hűtése – klimatizálása.

A kétkörös adiabatikus hűtés, párahűtés segítségével -80% energiamegtakarítás realizálható a komfort hűtésre szánt villamos-energiából.

A párahűtés új generációja, az IntrCooll kétkörös természetes légkondicionáló berendezéseink. A gépeink neve is tartalmazza, hogy a „know-how” a kétkörös hűtésben rejlik.

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_leghuto_mukodesi_elv

Mindkét hűtőkör a természetes párolgás adta hőelvonás erejét hasznosítja. Az első hűtőkör esetén a gépek tetején lévő ventilátor azt a célt szolgálja, hogy a spec. OxyVap alumínium béléstesten a párolgásból fakadó hőelvonás segítségével a gépek belsejében keringő víz hőmérsékletét hűtse le ~20°C-os hőmérsékletig.

A lehűtött víz ezt követően egy hőcserélőbe kerül, ahol az első hűtőkör hűtése normál hőátadás útján megvalósul (külső 36°C mellett az első hűtőkör után a levegő hőmérséklet ~27°C.

Ezt követően a második hűtőkör a gépek aljában elhelyezett ventilátor segítségével az előhűtött levegőt állandó entalpia mentén továbbhűti, így a befújt levegő hőmérséklete elérheti az akár ~18°C-os értéket is.

Előnyként jelentkezik a kétkörös adiabatikus hűtésnél továbbá, hogy egyúttal megoldott a friss levegő befúvás, de nincs szükség intenzív légcserére (4-5-ös légcsereszám is elegendő), valamint a belső relatív páratartalom 55-60%-ban maximalizálható.

A gépeinkben lévő OxyVap média rendelkezik továbbá a német VDI 6022-es higiéniai tanúsítvánnyal.

A kétkörös adiabatikus hűtés, párahűtés az ipari komfort hűtés Teslája, a természetes légkondicionálás egyetlen fenntartható alternatívája.

 

Az IntrCooll kétkörös adaibatkus léghűtő berendezéseink használhatóak ipari csarnokok autonóm hűtésére, de éppúgy alkalmasak meglévő légkezelő rendszerek beszívó ágának előhűtésére is, ahol a levegő-víz hőcserélő előtti friss-környezeti levegőt hűtjük elő, amely megoldással, akár -20% energiafogyasztás érhető el.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot! Energetikai mérnök munkatársaink készséggel fogadják hívását és állnak rendelkezésére!