Léghűtéses kondenzátor előhűtése magasnyomású adiabatikus hűtéssel

Kondenzator_elohutes_adiabatikus_hutes

Hűtési energiamegtakarítás a léghűtéses kondenzátorok adiabatikus előhűtésével.

 

Az Oxyma ipari párásítás rendszerek tökéletesen kiegészíthetőek az adiabatikus hűtés alkalmazással. A gépházban elhelyezett vízkezelés és szivattyúk párásítás szezonon kívüli – nyári felhasználási módjával jelentős villamos-energiamegtakarítás realizálható az input hűtésre szánt energiából.

A léghűtéses kondenzátorok előhűtése esetén egy párafüggönyt hozunk létre a hőcserélő felület előtt, így a beszívott külső-környezeti levegő hőmérsékletét hűtjük elő akár -10-15°C-kal. Az eljárásnak köszönhetően a kondenzációs hőmérséklet és nyomás is csökken, így csökken az input energiabevitel, csökken a kompresszorok terhelése, nagyobb hűtőteljesítmény realizálható, valamint megszűnik az a kellemetlen jelenség, hogy megáll a hűtés kondenzátor oldali magasnyomású hibára. 

A léghűtéses kondenzátor előhűtés technológiával, azaz a magasnyomású adiabatikus hűtéssel akár -20% input villamos-energiamegtakarítás érhető el. 

 

Az Oxyma ipari párásítás rendszereink és magasnyomású adiabatikus hűtés technológiáink egy és ugyanazon vízkezelésről, szivattyúról és vezérlésről kitűnően alkalmazhatóak a téli szezonban páratartalom-szabályozásra, a nyári időszakban pedig adiabatikus hűtésre.

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot.