Munkaállomás hűtése mobil berendezéssel

Hydroport helyi hűtés

A HydroPort mobil evaporatív hűtési berendezések megállják a helyüket ipari környezetben is, ahol a teljes csarnok légterének lehűtése óriási energia felhasználását igényelné. A mobil párahűtő gépeink tökéletesen ellátják feladatukat egy adott munkaállomás lehűtésénél, ahol a közvetlen környezetben megtalálható akár egy forró kemence, vagy egyéb, nagy hőkibocsátással rendelkező gép. Rendszerünk telepítése után a dolgozók kényelmesebben érezhetik magukat munkahelyükön, az alacsonyabb hőmérsékletnek és magasabb páratartalomnak köszönhetően.
A HydroPort mobil párahűtési gépekhez kedvezően lehet hozzájutni, így az ár-érzékeny vásárlók számára is találunk megoldást. A berendezések üzemeltetése egyaránt költség- és energiahatékony, mégis a munkaállomásra gyakorolt hűtési kapacitása kiemelkedő (EER 15-40). A kerekekre szerelt kivitel lehetővé teszi, hogy a gyártóegységen belül (vagy akár kívül) könnyű szerrel átmozgathatók legyenek.
A mobil hűtési rendszerek kisebb üzemek vagy csarnokok páratartalmát is képesek szabályozni, ugyanis a gépekre szerelt páratartalom-vezérlők előre beállított relatív páratartalom-értéken tudják tartani a beltéri levegőt. Amikor elérik a szintet, a nedvesítés leáll, majd mikor az érzékelők túl alacsony értéket mérnek, újra elindul.
A munkaállomások hűtése véghezvihető különböző méretű és teljesítményű HydroPort mobil egységekkel is, így a kívánt légminőség teljes mértékben az ügyfél elvárásaihoz illeszthető. A ventiláció iránya és intenzitása könnyű szerrel személyre szabható, valamint a gépek aljára szerelt kerekeknek köszönhetően a hűteni kívánt munkaállomás változtatható is. A klímaváltozásnak köszönhetően a nyári melegek rekordokat döntenek, egy gyártóegység gépeinek hőtermelésével egy csarnokban ez kánikulát eredményez. A munkaügyi törvények és előírások a dolgozók egészségügyi állapotára való tekintettel megszabják, hogy milyen gyakran és milyen hosszan kell szünetet biztosítani az alkalmazottaknak, mely szünetek rövid leállásoknak felelnek meg, az pedig egy gyártónak kiesést jelent. Egy egyszerű és gyors telepítésű rendszerrel, melynek üzemeltetése sem igényel szaktudást, rengeteg pénzt, energiát és nem utolsó sorban fejfájást spórolhat meg üzeme és vezetősége részére.

 

Munkaállomások helyi hűtése Oxyma párásító rendszerrel

Azokon a területeken is tökéletesen használhatóak hűtési rendszereink, ahol egy nagyobb csarnokban több munkaállomás helyezkedik el. Beszélhetünk ipari létesítményekről; sütödék, öntödék, üveggyárak, csomagolóüzemek, logisztikai központok, stb., remek megoldás az Oxyma magasnyomású párahűtő rendszer. A konvencionális ventilátorokkal felszerelt adiabatikus hűtési rendszer mindig egyedi tervek alapján, gondosan válogatott minőségi alapanyagokból épül fel. Saját, egyedileg gyártott fúvókákat használunk, illetve a megrendelőnél tett helyszíni felmérés eredményeit figyelembe véve épített vízkezelő rendszer segítségével alkotjuk meg a cseppmentes szórásképű adiabatikus hűtési rendszereinket.
Az Oxyma evaporatív hűtési rendszereink szinte bármely ipari létesítményben alkalmazhatóak, ahol nincs megfelelő légkezelés kialakítva és a csarnokban található munkaállomások hűtésre, vagy párásításra szorulnak. Rendszerünk tökéletesen illeszkedik a munkaállomások helyi hűtésére, mivel a víz alapú hűtés a párolgás hőelvonásával hűti a levegőt, így akár 8-12°C-kal is alacsonyabb hőmérsékletet képes elérni. Mindezt rendkívül alacsony energia- és vízfelhasználás mellett teszi károsanyag-kibocsátás nélkül, összevetve a hagyományos légkondicionáló gépekkel. A rendszerben elhelyezett ventilátorok hozzájárulásával a porlasztott vízcseppek iránya állítható, tehát a kívánt munkaállomásra tudjuk összpontosítani a hűvös levegőt.
Az ipari légkezelés – párásítás, adiabatikus hűtés – számtalan területen elengedhetetlen, pl. papírgyárak, nyomdák, elektronika-gyártók, raktárak, üvegházak, fafeldolgozó üzemek, vagy akár agráripari üzemek esetén is. A felsorolt (és számos további) alkalmazási területeken a nyári időszakban energia- és költséghatékony hűtés, a téli száraz időszakban pedig párásítás vihető végbe innovatív rendszerünkkel.
A hagyományos folyadékhűtős klímaberendezések telepítése meglehetősen magas beruházás, működtetésük pedig további jelentős költségeket von maga után a kívánt hőmérséklet megteremtésével. Figyelembe véve a csarnokok belmagasságát, az épület falazatának hőátbocsátási tényezőjét és az esetlegesen elavult nyílászárókat, egy légkondicionáló rendszer tulajdonképpen képtelen költséghatékonyan ellátni a feladatát.
Ezzel szemben az Oxyma párásító rendszer garantáltan költséghatékony módon viszi véghez a hűtést és páratartalom-szabályzást. A páradús levegőben dolgozó munkások bizonyítottan kevesebb fizetett betegszabadságot vesznek ki, ugyanis a felsőlégúti megbetegedések legfőbb táptalaja a kiszáradt nyálkahártya. A beporlasztott víznek köszönhetően az aeroszolok megkötik a levegőben szálló port és pollent és a padló felé taszítják azokat, ezzel csökkentve az allergiás tüneteit dolgozóinak.
Kérje energetikai mérnökeink helyszíni felmérését és tudjon meg többet az adiabatikus hűtés adta lehetőségeiről.