Ioncserélős vízlágyítók

Oxyma egyoszlopos és ikeroszlopos vízlágyító berendezések

Párásító rendszereink vízkezelő egységéhez, valamint minden olyan vízkezelő rendszerünkhöz, amely tartalmaz RO berendezést minden esetben betervezünk ioncserélős vízlágyítót, így vízkezeléssel kapcsolatos termékeink között megtalálhatóak az egyoszlopos és az ikeroszlopos ioncserélős vízlágyítók is.

Leírás

Az ioncserélős vízlágyítók működés közben a kalcium, magnézium ionokat nátrium ionokra cserélik, így a vízkő helyett nátrium só található a vízben. Éppen ezért ezt a megoldást nyitott rendszerek esetén nem javasoljuk, hiszen a nátrium só tartalom miatt a víz pH-ja alacsonyabb, a víz korrozív hatása pedig növekszik emiatt. Ezentúl a víz párolgása következtében nem kalcium és magnézium ionok rakódnak le a felületeken, hanem a nátrium só, bár ez utóbbi kötése jóval gyengébb a vízkőénél, így a karbantartások során könnyebben tisztítható.

Az Oxyma vízlágyítók kaphatóak egyoszlopos vagy ikeroszlopos kivitelben is annak függvényében, hogy folyamatos vagy szakaszos vízelvételről beszélünk. A vízlágyító oszlopokat egészen akár 500 liter gyantatöltetig is tudjuk gyártani.

A vízlágyítóink vezérlése 1”-os és 2”-os méretben is elérhető, az általunk használt vezérlések problémamentesen működtethetőek.

A sólé tartályok nagyobb méretekben is kaphatóak (akár 700 literes kivitelben is), valamint a vízlágyítóink kérhetőek dupla sólé tartállyal is, így a vízlágyítók üzemeltetése kevesebb gondozást igényel.

Természetesen regeneráló sóból is folyamatos készletet tartunk.

Legyen szó akár zárt, akár nyitott vagy félig nyitott vízrendszerről mindenre van megfelelő megoldásunk a víz lágyítását vagy a lerakódások megelőzősét illetően.